Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie

Lange termijn crypto-strategie bewijst opnieuw zijn waarde

Ethereum-ETH Shiba Inu-SHIB
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing

Foto: TippaPatt/Shutterstock

In de wereld van beleggers en investeerders zie je allerlei verschillende strategieën. Zo kiest de één ervoor om de hele dag door te handelen, waardoor de winsten eigenlijk bij elkaar worden geschraapt. Terwijl de andere juist investeert voor de langere termijn. En hoewel deze laatste manier misschien minder lijkt op te leveren, heeft een ethereum (ETH) handelaar recentelijk het tegendeel bewezen.

Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen
Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen

Investeren in onzekere tijden

Een ethereum investeerder kocht op 3 en 4 september 2022 zo’n 96.639 ETH. Op dat moment stond de koers op 1.567 dollar, waardoor de totale investering zo’n 151 miljoen dollar bedroeg. De coins werden gekocht op de crypto exchange Coinbase.

Het moment van de investering was bijzonder. De cryptocurrencies zaten destijds namelijk in een flinke bear market. Een periode waarin de markt vooral omlaag beweegt. De marktcondities waren daardoor erg onzeker, wat de keuze voor de aankoop nog meer bijzonder maakte.

Advertentie

‘Diamond hands’ zorgen voor bijna 132 miljoen dollar winst

De investeerder had echter zogenaamde diamond hands, wat zoveel betekent als iemand die zijn investering durft vast te houden, wanneer de markt veel volatiliteit en prijsbewegingen laat zien. Door de munten vast te houden, bleef hij wachten totdat de koers weer een opmars zou maken.

In maart van dit jaar verplaatste hij al zo’n 70.000 ETH naar het handelsplatform Kraken. Op dat moment stond de koers van ethereum op 3.062 dollar, waardoor dit aantal munten een waarde had van ruim 214 miljoen dollar. De overige ETH hield hij in zijn eigen wallet staan, dat momenteel een waarde vertegenwoordigt van bijna 69 miljoen dollar.

In totaal heeft de investeerder dus een winst behaald van zo’n 131,7 miljoen dollar, door de investering twee jaar vast te houden. Geen snelle, maar wel een bijzonder grote winst. Dit bewijst dan ook dat lange termijn investeringen en veel vertrouwen in de markt, ook iets moois kunnen opleveren.

Ethereum gaat weer gouden tijden tegemoet, zeggen onderzoekers
Ethereum gaat weer gouden tijden tegemoet, zeggen onderzoekers

Lange termijn investeringen leveren ook flinke winsten op

Lange termijn beleggers komen vaker voor in de wereld van cryptocurrencies. Vooral onder de zogenaamde whales. Personen of bedrijven die zoveel van een cryptocurrency in bezit hebben, dat zij de marktprijs zouden kunnen beïnvloeden wanneer zij alles in één keer verkopen.

Eerder dit jaar liet een Shiba Inu (SHIB) investeerder hetzelfde trucje zien. Hij investeerde op 1 februari 2021, 2 ETH voor 48,09 miljard SHIB. Vervolgens verkocht hij de munten 3,5 jaar later voor 278,7 ETH. Hiermee was zijn originele investering maar liefst 419 maal over de kop gegaan.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door
Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door
Advertentie