Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, ‘bodem nadert’

Whales kopen massaal ethereum in nu ‘een bodem nadert’.

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, 'bodem nadert'

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De op een na grootste cryptocurrency ethereum (ETH) heeft het zwaar in de afgelopen periode. Zo stromen er miljoenen dollars uit de eerder gelanceerde ethereum exchange-traded funds (ETF’s) en daalt de prijs van de munt ook nog eens. Toch denkt een analist nu dat de bodem van de ETH koers in zicht zou zijn. De ethereum whales kopen in ieder geval flink in.

Ethereum diep in het rood, maar hierdoor lijkt sterk herstel in zicht
Ethereum diep in het rood, maar hierdoor lijkt sterk herstel in zicht

Ethereum whales kopen flink in

Ethereum whales zijn investeerders met grote hoeveelheden van deze munt. Vaak kopen zij flink in zodra de koers van een munt daalt, om het vervolgens weer te verkopen op een hoogtepunt. Doordat zij met grote kapitalen handelen, kunnen zij ook invloed hebben op de marktprijs van de munt.

Op dit moment kopen de ethereum whales dus flink in. Dit is terug te zien in de cijfers van het dataplatform CryptoQuant. Een bekende analist, genaamd Satoshi Sniper, deelde op zijn X-profiel dat er meer dan 200.000 ETH zou zijn gekocht door whales in de afgelopen vier dagen. Met de huidige koers is dat een investering van ruim 540 miljoen dollar.

Het moment van inkopen door whales wordt door vele handelaren nauw gevolgd. Hierdoor is het namelijk eenvoudiger om het sentiment in de markt te duiden en ziet men er mogelijk een indicatie in voor een toekomstige koersbeweging. In de afgelopen twee dagen is de koers van ethereum flink gedaald. Toch vermoeden de whales blijkbaar dat de bodem van de munt in zicht zou zijn.

ETH beursfondsen blijven bloeden

Ook de ethereum ETF’s lijken nog steeds te “bloeden”. Zo naderen de fondsen een negatieve mijlpaal van 500 miljoen uitgestroomde dollars. Van de fondsen is er één duidelijk de aanstichter. Het fonds van Grayscale verloor sinds de lancering op 23 juli ruim 2,5 miljard dollar.

De grote uitstroom van klanten met hun kapitalen, zou kunnen komen door de hoge kosten die het bedrijf in rekening brengt voor haar producten. Bij andere fondsen is dit namelijk beduidend lager.

Voordat de ETH fondsen werden gelanceerd voorspelden veel analisten en experts dat de koers van ethereum zou gaan stijgen, zodra deze fondsen gelanceerd zouden worden. Voor bitcoin (BTC) zorgde de BTC ETF’s namelijk ook voor zo’n 75% aan nieuwe investeringen. Hierdoor schoot de koers destijds al snel boven de 50.000 dollar uit.

Een onderzoeksanalist van Fineqia International, genaamd Matteo Greco, laat aan de nieuwswebsite Cointelegraph weten dat de vraag vanuit investeerders naar ethereum er nog niet is. In de afgelopen week werd er namelijk voor 830 miljoen dollar verhandeld in de ethereum ETF’s. Dit is vele malen lager dan de, in verhouding berekende, handelsvolumes van de bitcoin ETF’s.

Ethereum op historisch laag punt: eigen schuld?
Ethereum op historisch laag punt: eigen schuld?

Is een bodem voor de ethereum koers in zicht?

De vraag is nu of de bodem voor ethereum werkelijk in zicht is. Volgens de marktanalist CryptoBullet kan dit als de bodem beschouwd worden, zolang de koers maar boven de 2.500 dollar blijft.

In een bericht op het sociale media platform X, laat hij weten dat het gebied tussen de 2.500 en 2.100 dollar een ondoordringbare bodem zou zijn. Volgens hem is een opwaartse rally nog steeds mogelijk. Wel zou het kunnen zijn dat de koers eerst moet consolideren rond dit niveau.

Het eerstvolgende niveau waar de munt weerstand zou kunnen ervaren, ligt op 2.700 dollar. Hoewel de prijs er wel kort boven is geweest, kon het dit niet vasthouden. Daarom zou deze weerstand nog niet gebroken zijn volgens de onderzoeksanalist Aurelie Barthere van het bedrijf Nansen.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Meest gelezen
foto van een gavel en een bitcoin munt
Belastingdienst jaagt op cryptobezit: Boetes kunnen dramatisch oplopen
  • 30/03/2025
  • 3 min. leestijd
Een politie auto en_of busje in Amsterdam, Nederland, met op de achtergrond een bewegende tram
Crypto opslag van investeerder volledig leeggeroofd, €31 miljoen weg
  • 31/03/2025
  • 3 min. leestijd
Paleis het Loo, de woonplaats van de koninklijke familie en koning Willem-Alexander van Oranje Nassau, zijne majesteit van Nederland
Koning ‘Wimlex’ betrapt op geheime bitcoin mining bij Paleis het Loo
  • 01/04/2025
  • 2 min. leestijd
Europa zet grote stap in crypto wetgeving met nieuwe classificaties
Cryptorevolutie dreigt Europese banken te overspoelen: 63% heeft geen digitale strategie
  • 29/03/2025
  • 2 min. leestijd
Ripple's XRP op keerpunt: derivatenmarkt zet massaal in op koersdaling
Ripple’s XRP op keerpunt: derivatenmarkt zet massaal in op koersdaling
  • 02/04/2025
  • 3 min. leestijd
Advertentie

Meest gelezen Ethereum nieuws

Plaatje van microfoon met koersgrafiek (Podcast)
Ethereum diep in het rood, maar hierdoor lijkt sterk herstel in zicht
  • 28/03/2025
  • 2 min. leestijd
Ethereum koers gaat slechtste kwartaal ooit tegemoet, bitcoin ook rood
Ethereum koers gaat slechtste kwartaal ooit tegemoet, bitcoin ook rood
  • 29/03/2025
  • 3 min. leestijd
Steeds meer ethereum verdwijnt van beurzen, goed voor de koers?
Ethereum op historisch laag punt: eigen schuld?
  • 29/03/2025
  • 2 min. leestijd
Advertentie
Een cadeau van onze partners: start met een voorsprong 🎁

Zet je eerste stappen in crypto met meer kennis én een extraatje. Ontvang exclusieve bonussen en kortingen van onze partners.