Nick de Jong Nick de Jong
24/05/2024 17:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 16:37

Eerste crypto reclame voor nieuwe ethereum ETF’s al gelanceerd

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Benjamin Lebrun/Shutterstock

Na de goedkeuring van de ethereum (ETH) beursfondsen was er vooral positiviteit en blijdschap te vinden op de social media kanalen. Investeringsbedrijf VanEck nam alvast een voorschot op de lancering van de nieuwe ETF, door snel na de goedkeuring al een advertentie online te zetten.

Ethereum ETF’s brengen koers naar $6.500 volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s brengen koers naar $6.500 volgens onderzoekers

Ethereum ETF’s goedgekeurd

Gisterenavond laat liet de Securities and Exchange Commission (SEC) weten dat zij de zogenoemde 19b-4 verzoeken allemaal hebben goedgekeurd, Deze verzoeken zijn erop gericht om regels aan te passen, zodat ethereum exchange-traded funds (ETF’s) verhandeld mogen worden op de Amerikaanse beurzen.

De asset manager van het investeringsbedrijf VanEck, genaamd VanEck, was wel heel erg snel met het lanceren van de eerste advertentie voor ethereum ETF’s. Slechts 30 minuten na de goedkeuring, plaatste het bedrijf een 37 seconden durende advertentie op hun X-account. De advertentie had als doel investeerders warm te draaien voor het nieuwe fonds. In de advertentie was te lezen: “Enter the ether.”

De advertentie is ruim 1000 keer gerepost en en meer dan 170.000 keer bekeken. Het gros van de reacties op de advertentie was positief. Zo ook de anonieme mede-oprichter van DeGods private club X+, met de gebruikersnaam “Mav”. Hij denkt dat de oudere generatie nu ook bekend zal raken met smart contracts en zich zal realiseren dat crypto meer is dan digitaal goud.

Opvallend is dat VanEck op dit moment nog het enige bedrijf is dat is begonnen met een advertentie. Van alle goedgekeurde aanvragen hebben alleen Grayscale en Bitwise dit laten weten op hun X-accounts. Mogelijk wil de rest van de bedrijven eerst een oordeel over de S1-aanvragen afwachten.

Advertentie

Lancering nieuwe ETF’s stap dichterbij

Naast de aanvraag van VanEck werden ook de aanvragen van BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise goedgekeurd. Hoewel de goedkeuring een belangrijke eerste stap is, duurt het nog even tot de ethereum ETF’s daadwerkelijk zullen lanceren.

Na de 19b-4 verzoeken moeten namelijk nog de zogenoemde S1-aanvragen goedgekeurd worden. Waar de eerste soort als doel heeft om de regels te wijzigen, heeft de tweede soort aanvraag het doel om een ETF-product te laten registreren en op te zetten.

Wanneer ook de S1-aanvragen, die allemaal al lopen, worden goedgekeurd dan zouden de ETF’s kunnen worden gelanceerd. Helaas vermoeden analisten dat het nog wel maanden kan duren voordat deze goedkeuring zal worden gegeven.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie