Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Cryptonetwerk Ethereum is door update een stuk goedkoper

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cryptonetwerk Ethereum is door update een stuk goedkoper

Foto: sdx15/Shutterstock

De crypto-markt wacht vol ongeduld op de komst van 9 verschillende Amerikaanse spot-ETF’s voor ethereum (ETH). Dit kan erg gunstig zijn voor de ethereum koers. Maar verder is het vrij rustig op de blockchain van de grootste altcoin. De transactiekosten zijn gedaald naar het laagste punt sinds afgelopen mei.

Ethereum in vakkenpakket, scholieren in Argentinië gaan leren over ETH
Ethereum in vakkenpakket, scholieren in Argentinië gaan leren over ETH

Ethereum netwerkkosten flink gedaald

Analist Woominky verklaart dat de 7-daagse moving average van Ethereum’s gas fees op het laagste punt staan sinds halverwege mei. Dat suggereert dat het relatief stil is op de Ethereum-blockchain. Het zou kunnen duiden op een ‘stilte voor de storm’, die los zou kunnen barsten als de spot-ETF’s voor ethereum in de Verenigde Staten worden goedgekeurd.

Verder is er een duidelijke correlatie tussen de gemiddelde gas fees en de ethereum koers. Een groot deel van de daling in transactiekosten komt doordat de Dencun-upgrades met succes zijn doorgevoerd.

Bron: Woominky, CryptoQuant

Door deze upgrade kan het netwerk transacties in zogenaamde ‘blobs’ zetten, en sindsdien is het netwerk een stuk efficiënter in het verwerken van deze transacties. De kosten zijn sindsdien gedaald met ongeveer een factor 10.

Dat is ruim twee keer zoveel als wat de ethereum koers zou doen vermoeden. Dalende transactiekosten zijn dus niet altijd net zo negatief voor de koers. Het kan ook juist gunstig zijn voor gebruikers van de blockchain, want zij hoeven zo minder te betalen. De prijs van ethereum is in diezelfde periode met ongeveer 30% gedaald, en ligt op het moment van schrijven op zo’n 3.200 Amerikaanse dollar.

Advertisement

Instituten nog steeds bullish op bitcoin en ethereum

Uit ander onderzoek van CryptoQuant bleek afgelopen week dat institutionele investeerders de crash van afgelopen weken juist heeft gebruikt om een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) bij te kopen.

De spot-ETF’s voor bitcoin die begin dit jaar goedgekeurd zijn, zijn regelmatig een belangrijke reden voor grote transacties, maar dit geldt niet altijd. De nieuw gekochte coins van afgelopen week lijken niet naar deze beursfondsen te zijn gegaan, maar naar andere grote investeerders.

Of de vergelijkbare ETH-fondsen ook voor een enorme vraag naar ether zullen zorgen is nog maar de vraag, maar sommige experts denken van wel. Tom Dunleavy van crypto-investeringsfonds MV Global denkt dat ze tot ongeveer 10 miljard dollar aan nieuw geld aan ethereum toe kunnen voegen. 

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie