Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024

Crypto-investeerders zien het somber in voor ethereum

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024

Foto: Janet Julie Vanatko/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft besloten de goedkeuring voor op ethereum (ETH) gebaseerde ETF-opties uit te stellen tot november. Dit uitstel komt slechts enkele dagen nadat de SEC toestemming heeft gegeven voor de optiehandel van BlackRock’s Bitcoin ETF, genaamd IBIT.

Dat is slecht nieuws voor de ethereum-aanhang. Zo heeft maar liefst 85 procent van de gokkers op Polymarket aangegeven dat zij denken dat ethereum geen nieuwe all time high gaat zien in 2025.

 

Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst

SEC zit worstelende ethereum-prijs in de weg

Ethereum is met 15 procent gestegen in de laatste twee weken. Toch lijkt de koers deze week moeite te hebben om die opwaartse beweging voort te zetten. De ethereum-prijs bevindt zich momenteel in een consolidatiefase. Zo beweegt de koers tussen de $2.600 en $2.700 per ETH.

Tijdens een consolidatiefase is er sprake van een evenwicht tussen kopers en verkopers. Daardoor beweegt de prijs binnen een relatief smalle prijsactie zonder een duidelijke richting te kiezen. Een koersprijs beweegt dan voornamelijk zijwaarts.

De SEC heeft aangekondigd dat het besluit over de goedkeuring van de handel in opties voor ethereum spot ETF’s is uitgesteld. Dat blijkt uit een document dat op 24 september is vrijgegeven.

Het uitstel van de Amerikaanse toezichthouder betekent dat het meer tijd nodig heeft om de potentiële risico’s van het goedkeuren van opties voor dit beursproduct te onderzoeken.

Dit soort vertragingen zijn niet ongebruikelijk; de SEC neemt wel vaker langer de tijd voor soortgelijke besluiten. Tevens heeft de toezichthouder de verantwoordelijkheid om te waarborgen dat nieuwe financiële producten voldoen aan alle wettelijke en regelgevende eisen. Dat is dan ook vaak, in het geval van crypto ETF’s, het excuus.

 

Advertentie

SEC stelt besluit op Ether-opties uit tot november

Het besluit over de goedkeuring van de handel in opties voor spot ethereum ETF’s werd aanvankelijk verwacht rond deze periode. Eind deze maand, tussen 26 en 27 september, zou de toezichthouder zich buigen over de kwestie van ethereum.

De beurswaakhond is nu tot het besluit gekomen om de beoordelingsperiode te verlengen. In de tweede week van november, tussen 10e en 11e, zal de SEC zich erover uitlaten. Het uitstel komt slechts vier dagen na de goedkeuring voor optiehandel voor BlackRock’s IBIT ETF.

Het uitstel is gebaseerd op Sectie 19(b)(2) van de Securities Exchange Act, die de SEC de bevoegdheid geeft om meer tijd te nemen voor de evaluatie van nieuwe beursproducten. De cryptomarkt moet nu afwachten tot de SEC een definitieve beslissing neemt over dit ethereum-nieuws.

 

3 redenen dat Ethereum het succes van Bitcoin niet kan volgen
3 redenen dat Ethereum het succes van Bitcoin niet kan volgen

All time high voor ethereum is onwaarschijnlijk, stellen beleggers

Dat laatste heeft er nu juist voor gezorgd dat er zorgen zijn ontstaan bij de ethereum-liefhebbers. Zij zien het somber in voor toekomstige prijsstijgingen van de crypto. Op het cryptovoorspellingsplatform Polymarket denkt 85 procent dat ethereum geen nieuwe hoogste koersprijs zal neerzetten volgend jaar.

De overige 15 procent wordt onderverdeeld in twee groepen: de ene 14 procent denkt het tegenovergestelde. Zij denken dat ethereum in 2025 wél een all time high gaat zien. Het laatste procent hoopt op een nieuwe piek binnen vijf dagen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Bitcoin- en ethereum-ETF's zien kapitaalinstroom exploderen
Bitcoin- en ethereum-ETF’s zien kapitaalinstroom exploderen
Aantal nieuwe ethereum-'bezitters' daalt naar dieptepunt dit jaar
Ethereum gaat weer gouden tijden tegemoet, zeggen onderzoekers
Advertentie