Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond

Cryptobeurs eToro haalt meerdere crypto weg, omdat het ‘effecten’ zijn

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond

Foto: M-SUR/Shutterstock

Handelsplatform eToro heeft een schikking van $1,5 miljoen getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Daarmee zal het stoppen met het aanbieden van de meeste crypto aan zijn Amerikaanse klanten.

Dit besluit volgt op aantijgingen dat eToro niet voldeed aan de registratievereisten van de SEC en investeerders niet voldoende beschermde. De schikking is een belangrijk moment in de voortdurende regulering van de cryptomarkt in de VS.

Coinbase beheert $129 miljard aan BTC – decentralisatie in gevaar?
Coinbase beheert $129 miljard aan BTC - decentralisatie in gevaar?

eToro betaalt $1,5 miljoen voor overtreding van effectenwetgeving

Het bedrijf is akkoord gegaan met een schikking ten waarde van $1,5 miljoen, laat het recente cryptonieuws weten. De reden daarvoor is dat eToro zich schuldig heeft gemaakt aan het opereren als een niet-geregistreerde makelaar en een niet-geregistreerd clearinginstelling.

eToro is een wereldwijd opererend handelsplatform dat gebruikers de mogelijkheid biedt om te investeren in en handelen met verschillende financiële activa. Het platform, opgericht in 2007, staat bekend om de handelsmogelijkheden in aandelen, cryptocurrencies, grondstoffen en valuta’s.

Tevens faciliteerde het handelsplatform de handel in bepaalde crypto als effecten, aldus de SEC op donderdag. De SEC gaat opnieuw een schikking aan met een beursplatform. En dat is niet zo maar iets, blijkt uit de verklaring.

“eToro heeft ermee ingestemd om te stoppen en op te houden met het schenden van de toepasselijke federale effectenwetten en zal slechts een beperkte set van crypto-activa beschikbaar maken voor de handel,” aldus de verklaring.

Advertentie

Grote beperking op crypto-aanbod eToro

De SEC vindt dat eToro als sinds 2020 Amerikaanse klanten de mogelijkheid bood om cryptomiddelen te verhandelen die werden aangeboden en verkocht als effecten. Deze cryptomiddelen vallen onder federale effectenwetten die vereisen dat bedrijven zich registreren bij de SEC.

Ook moeten zij, net als vergelijkbare cryptobedrijven, voldoen aan specifieke regelgeving om beleggers te beschermen. eToro heeft zich echter niet aan deze registratievereisten gehouden, wat betekent dat het in overtreding was.

Dat het handelsplatform eToro afstand moet doen van het aanbieden van crypto-activa, maakt het niet gelijk het einde. De enige crypto die Amerikaanse klanten nog kunnen verhandelen bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH).

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Nederlandse analist voorspelt grote uitbraak van ethereum dit najaar
Nederlandse analist voorspelt grote uitbraak van ethereum dit najaar
Advertentie