Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Cryptobeurs Uniswap over de kop, koers reageert sterk

De prijs van Uniswap (UNI) is al 20% gestegen deze week

Uniswap-UNI
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cryptobeurs Uniswap over de kop, koers reageert sterk

Foto: Mino Surkala/Shutterstock

Gisteren maakte de bitcoin (BTC) koers een flinke duik, waarbij zoals gewoonlijk de rest van de cryptomarkt werd meegesleept. Uniswap (UNI) vormde echter een opvallende uitzondering en steeg sterk in waarde. Deze koersstijging was te danken aan een belangrijke aankondiging: de decentrale exchange (DEX) Uniswap verhuist van het Ethereum (ETH) netwerk naar een zelf gecreëerd schalingsnetwerk genaamd Unichain.

Bijna 1 op de 3 ETH staat vastgezet, vertrouwen in lange termijn groot
Bijna 1 op de 3 ETH staat vastgezet, vertrouwen in lange termijn groot

Sneller en goedkoper Ethereum netwerk

Uniswap is de grootste DEX op het Ethereum netwerk, waar je zonder tussenkomst van derden tokens kunt swappen. Het platform werd in 2019 gelanceerd en is een van de pioniers die het ‘automated market maker’ (AMM) model populair maakte – dat ruiltransacties mogelijk maakt door liquiditeitspools.

Uniswap Labs, het bedrijf achter de DEX, kondigde gisteren de komst van ‘Unichain’ aan – ‘’een snelle, gedecentraliseerde Superchain layer-2 die is ontworpen als de thuisbasis voor DeFi en liquiditeit over verschillende chains’’.

Unichain valt in de categorie ‘appchain’, omdat de blockchain speciaal is ontworpen voor de Uniswap-applicatie. Het Ethereum schalingsnetwerk belooft snellere en goedkopere transacties en verbeterde interoperabiliteit tussen blockchain-netwerken.

De Unichain maakt gebruik van technologie afkomstig van het OP Stack van Ethereum layer-2 netwerk Optimism (OP). Hierdoor zal Unichain deel uitmaken van de Superchain, een netwerk van verschillende aan Optimism-gebonden layer-2 blockchains. De Superchain stelt layer-2 netwerken, bekend als OP Chains, in staat om beveiliging, een communicatielaag en een open-source technologie-stack te delen. Base, het Ethereum layer-2 netwerk van cryptobeurs Coinbase, is hier ook onderdeel van.

Volgens Uniswap Labs zal Unichain in eerste instantie bloktijden van 1 seconde bieden. Uiteindelijk is het de bedoeling om de bloktijden terug te brengen tot minder dan 250 milliseconden. “Dit zal aanvoelen als een bijna onmiddellijke transactie-ervaring voor de gebruiker,” aldus Uniswap Labs.

De transactiekosten zullen in het begin ongeveer 95% lager zijn dan op het Ethereum-netwerk en zullen in de loop van de tijd verder dalen.

Advertisement

UNI koers reageert

Uniswap Labs deed gisteren rond 15:00 uur de aankondiging, waarna de koers van zijn eigen UNI-token hard de lucht in schoot. Vóór het crypto nieuws bekend werd, ging UNI over de toonbank voor ongeveer $7,90. In de avond bereikte de koers echter een piek van $8,41, wat een stijging van ongeveer 6,5% weerspiegelt.

Bitcoin crashte vervolgens met enkele procenten tot $59.000, waardoor ook UNI een stapje terug deed. Toch bleef de koers dik in de plus staan, als een van de weinigen in de gehele cryptomarkt.

Op het moment van schrijven komt de UNI koers uit $8,11, 5,36% hoger dan 24 uur geleden. Hiermee is UNI een van de best presterende top 100-munten.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum crasht hard, grote investeerder verkoopt plotseling ETH
Ethereum ziet inflatie stijgen & status als ‘supergeld’ wankelen
Duitse bankgigant omarmt Bitcoin, Nederlandse banken nog voorzichtig
Duitse bankgigant omarmt Bitcoin, Nederlandse banken nog voorzichtig
Bitcoin en Ethereum ETF's verliezen alweer miljoenen euro's
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen alweer miljoenen euro’s
Advertentie