Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

Cryptobelegger verliest miljoenen aan ethereum in gehaaide aanval

Een crypto-investeerder is door diefstal $32 miljoen aan ETH kwijt

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cryptobelegger verliest miljoenen aan ethereum in gehaaide aanval

Foto: wisely/Shutterstock

Een crypto-whale heeft meer dan $32 miljoen verloren door een schijnbaar geavanceerde phishingaanval. Zijn gestolen crypto-voorraad bestond uit 12,083 Ethereum (ETH) tokens, in een gecomprimeerde vorm om het makkelijker op te slaan (spWETH). Slechts één verkeerd stap is de vermogende crypto-whale erg duur komen te staan.

Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait
Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait

Hoe de ethereum-diefstal werd uitgevoerd

De gigantische hack werd voor het eerst gesignaleerd door ScamSniffer, een beveiligingsdienst gespecialiseerd in het vinden van phishingaanvallen binnen de crypto-industrie. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bevestigd, maar onderzoekers vermoeden dat het een bekende whale is.

Volgens Arkham Intelligence werd de aanval uitgevoerd door de beruchte Inferno Drainer, een zeer gehaaid staaltje software. Deze scamsoftware richt zich voornamelijk op gebruikers van systemen die zich richten op transacties en handel zonder tussenpersonen (DeFi).

Advertentie

Token-jatter Infero Drainer blijft groeien

Ze bootsen populaire applicaties na en misleiden zo gebruikers om toegang tot hun wallets te krijgen. Inferno Drainer is vrij nieuw, maar nu al verantwoordelijk voor de diefstal van meer dan $215 miljoen. Het gaat om zo’n 200.000 slachtoffers wereldwijd, volgens data van ScamSniffer.

Het team dat Inferno Drainer heeft gemaakt verdient zelf ook flink aan de phishing aanvallen. Zij krijgen namelijk een commissie van 20% op alle gestolen tokens. Doordat ze de dienst vorig jaar zelf hebben ‘uitgeschakeld’ hebben de autoriteiten vooralsnog niets kunnen uitrichten.

De service werd oorspronkelijk gesloten in november 2023. Maar het maakte in mei 2024 een comeback met verbeterde functies, nieuwe staf en uitgebreidere ondersteuning. Inferno Drainer ondersteunt nu maar liefst 28 verschillende blockchains en honderden DeFi-apps, wat het bereik van deze phishingaanvallen aanzienlijk vergroot.

Ethereum onder druk: Vroege investeerders dumpen miljoenen ETH
Ethereum onder druk: Vroege investeerders dumpen miljoenen ETH

Steeds meer crypto phishing

De phishingaanvallen in de cryptowereld zijn de afgelopen maanden flink toegenomen. Alleen al in augustus 2024 steeg het aantal aanvallen met 215%, wat resulteerde in een totaal verlies van meer dan $66 miljoen aan gestolen crypto. Eén enkele aanval in die maand wist zelfs $55 miljoen buit te maken.

Deze aanval laat zien hoe belangrijk het is dat je voorzichtig bent met onbekende links en transacties. Het bekende bedrijf LookOnChain adviseert dan ook om altijd dubbel te controleren bij het maken van transacties en om nooit onbekende links aan te klikken.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crypto Ontbijt: bitcoin & ethereum ETF's falen, $290 miljoen verdampt
Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière
Ethereum kosten exploderen: activiteit neemt fors toe
Ethereum kosten exploderen: Cryptobeurs legt uit waarom
Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait
Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait
Advertentie