Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2024 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2024 08:33

Crypto Ontbijt: Biden keert zich tegen crypto & SEC beschuldigd

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Joe Biden deelt onbedoeld bitcoin meme

Foto: lev radin/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Cryptomarkt wacht in spanning, ethereum ETF’s voor eind juli?
Cryptomarkt wacht in spanning, ethereum ETF's voor eind juli?

Ethereum koers stabiel

President Joe Biden heeft vannacht een resolutie geblokkeerd middels een veto die de Securities and Exchange Commission (SEC) Staff Accounting Bulletin (SAB) No. 121 zou hebben herroepen.

Hij verklaarde dat hij maatregelen die de welvaart van consumenten en investeerders in gevaar brengen, niet zal ondersteunen. SAB 121 vereist namelijk dat instellingen die crypto-activa beheren, deze als verplichtingen op hun balans opnemen.

Ondanks dat zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat de richtlijn wilden herroepen, koos Biden ervoor de richtlijn te handhaven om de autoriteit van de SEC te beschermen. Dit besluit werd met kritiek ontvangen door de cryptogemeenschap, die vindt dat het innovatie belemmert en de industrie schaadt. Volgens Senator Cynthia Lummis is het een gemiste kans voor Biden om het juiste te doen.

Advertentie

Prijzenoorlog voor Ethereum ETF’s van start

Franklin Templeton, een Amerikaanse vermogensbeheerder heeft als eerste de fees bekendgemaakt voor zijn voorgestelde spot Ethereum ETF in een gewijzigde S-1-aanvraag. Volgens ETF-analist Eric Balchunas markeert dit het begin van de “fee war” voor spot Ethereum ETF’s. De vergoedingen bedragen 0,19% van de netto vermogenswaarde van het fonds per jaar. Dit tarief is hetzelfde als dat voor Franklin’s spot Bitcoin ETF. Andere aanvragers, zoals VanEck, Invesco en Galaxy, hebben hun vergoedingen nog niet bekendgemaakt.

Bij de komst van Bitcoin ETF’s ontstond er een soort strijd tussen vermogensbeheerders om de laagste fees te kunnen bieden. Het lijkt er volgens Balchunas op dat we bij Ethereum ETF’s iets vergelijkbaars gaan zien. De verwachting is dat de spot Ethereum ETF mogelijk eind juni wordt gelanceerd.

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025

SEC wil crypto kapot maken volgens Coinbase

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft in een recente indiening van documenten de SEC en haar voorzitter Gary Gensler beschuldigd van pogingen om de cryptosector heel bewust te ondermijnen. Coinbase beweert dat de SEC “inconsistente en onhoudbare” juridische claims gebruikt om de industrie te dwarsbomen. Deze beschuldigingen komen te midden van een lopende rechtszaak waarin de SEC Coinbase beschuldigt van ongeregistreerde verkoop van effecten. Het conflict benadrukt de bredere regelgevende uitdagingen en onzekerheden waarmee de cryptosector wordt geconfronteerd.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Gaan de ethereum ETF's bitcoin achterna? Miljoenen in beweging
Gaan de ethereum ETF’s bitcoin achterna? Miljoenen in beweging
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Laatste aanpassingen ethereum ETF’s uitgevoerd, lancering in juli?
Advertentie