Floris Florussen Floris Florussen
3 min. leestijd

Crypto-experts waarschuwen voor tegenvallende impact Ethereum-ETF’s

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto-experts waarschuwen voor tegenvallende impact Ethereum-ETF's

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Gisteren maakten de ethereum (ETH) ETF’s hun langverwachte debuut in de VS. De prijs van ETH zal daarom in de komende dagen waarschijnlijk zeer “gevoelig” zijn voor de prestaties van deze spot-ETF’s.

Volgens analysebedrijf Kaiko zal de impact van de ETF’s op de koers teleur zal stellen. Het verwacht namelijk dat de vraag naar de spot-ETF’s tegen zal vallen.

Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen

Kaiko verwacht teleurstellend restulaat voor ethereum-ETF’s

In een marktrapport herinnert Will Cai van Kaiko ons eraan dat de ethereum futures-ETF’s, die eind vorig jaar lanceerden in de VS, met een matige vraag werden ontvangen. Alle ogen zijn nu gericht de spot-ETF’s die gisteren een succesvol debuut maakten.

Hoewel de volledige vraag naar de ETH-ETF’s mogelijk pas over enkele maanden duidelijk zal worden, zou de ETH prijs direct gevoelig kunnen zijn voor de instroomcijfers in de eerste dagen.

Advertisement

Impact van Grayscale’s Ethereum Trust

Cai waarschuwt dat de de potentiële uitstroom uit de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) van grote invloed kan zijn op de ETH koers. Net als de Grayscale Bitcoin Trust, is ETHE een fonds dat al bestond voordat het geconverteerd werd naar een ETF. En net als de bitcoin-ETF, zag de ETH-ETF van Grayscale op de eerste dag gelijk een flinke uitstroom.

Het vervangen van ETHE naar een spot-ETF zal handelaren in staat stellen om gemakkelijker te kopen en verkopen. Dit betekent dat veel investeerders die ETHE-aandelen hebben gekocht, waarschijnlijk willen uitcashen zodra de handel op 23 juli begint. Zij kiezen er mogelijk ook voor om over te stappen naar een van de andere ETF’s met lagere kosten.

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen

Verdeeldheid over potentie ETH-ETF

Hoewel  de spot bitcoin-ETF’s de prijs in de maanden na hun lancering aanzienlijk hebben beïnvloed, is er minder vertrouwen dat ETH-ETF’s even populair zullen zijn. Wintermute verwacht dat de prijs van ETH tegen het einde van 2024 met niet meer dan 24% zal stijgen.

Wintermute schrijft in een onderzoeksrapport dat het verwacht dat ethereum-ETF’s in hun eerste jaar van handel tussen $3,2 miljard en $4 miljard aan instroom zullen genereren. Dit is bescheiden vergeleken met de geschatte $32 miljard voor de bitcoin-ETF’s. De totale instroom in het eerste jaar voor de ethereum-ETF’s zal dan ook ongeveer 10% tot 12% van de bitcoin-ETF’s bedragen.

Daartegenover staat een meer optimistische prognose van cryptobedrijf ASXN. Het voorspelt een maandelijkse instroom van tussen $800 miljoen en $1,2 miljard in ETH-ETF’s. ASXN voegt eraan toe dat het  verwacht dat de prijseffecten van ETHE-uitstroom minder dramatisch zullen zijn dan de markt vreest vanwege de komst van Grayscale’s mini ETH-ETF. Dit kan de druk mogelijk wat verlichten.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie