Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes

Foto: Kovtun Dmitriy/Shutterstock

De eerste Amerikaanse ethereum beursfondsen (ETF’s) zijn gelanceerd. En zoals in het ethereum nieuws te lezen was, was het een groot succes! Toch blijft de ETH koers achter. De Nederlandse crypto-trader Michaël van de Poppe legt in een artikel op socialmediaplatform X uit dat de koers binnenkort alsnog kan gaan profiteren van het succes.

BlackRock’s ethereum ETF binnenkort ook op andere beurs beschikbaar
BlackRock's ethereum ETF binnenkort ook op andere beurs beschikbaar

Ethereum ETF’s een relatief groot succes

In het artikel schrijft de Nederlander over de succesvolle eerste dag van de Amerikaanse ethereum ETF’s. Hij verwijst hierbij naar het volume, dat weliswaar lager was bij ethereum in vergelijking met bitcoins eerste dag:

“De volumes op de Bitcoin ETF’s na de eerste dag waren $4,6 miljard. De volumes op de Ethereum ETF’s na de eerste dag waren $1,1 miljard. De marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ​​$1,3 biljoen. De marktkapitalisatie van Ethereum bedraagt ​​$414 miljard. Het volume is net zo groot als op Bitcoin als je alles in perspectief plaatst.”

Maar waarom beweegt de ethereum koers dan niet, vraagt Van de Poppe zich af. Wanneer er veel in de fondsen wordt geïnvesteerd, zou dit immers ook tot positieve koersbewegingen moeten leiden.

Daar heeft de handelaar een duidelijke verklaring voor: “Het grootste deel van de Ethereum die gisteren binnen de ETF’s werd verhandeld, was al door de aanvragers opgekocht.” Kortom, er werden geen ethereum op de open markt verhandeld, enkel aandelen van de ETF’s.

Impact op ethereum koers ‘gigantisch’

Volgens de analist zal de impact van de kapitaalstromen naar de ethereum fondsen in toekomst echter gigantisch zijn. Dat heeft te maken met het aantal nieuwe ETH dat op de markt verschijnt versus de ETF volumes tot nu toe.

Hij vergelijkt het met bitcoin: “De nieuw uitgegeven bitcoins in 2024 zijn momenteel ca. $ 7,5 miljard waard. De netto instroom van bitcoin ETF’s op dag 1 bedraagt ​​slechts $655 miljoen.

Maar, gaat de analist verder, “de nieuw uitgegeven ethereum voor 2024 bedraagt ​​momenteel ca. $160 miljoen. De netto instroom van Ethereum op dag 1 was $110 miljoen.”

“De impact van deze stroom zal enorm zijn op de prijsactie van Ethereum […] Het is waarschijnlijk dat er een prijsstijging van $3.500 naar $7.000-7.500 op de planning staat en dat ethereum veruit het meest ondergewaardeerde crypto is dat er bestaat.”

Een disclaimer is hier uiteraard op zijn plek. Doe altijd eigen onderzoek en baseer beslissingen nooit op de uitspraken van een enkele analist of handelaar. Dit is dan ook geen financieel advies.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie