Kevin Schijven Kevin Schijven
3 min. leestijd

Cardano stijgt hardst in groene crypto markt na dieprode week

Cardano stijgt hardst in groene crypto markt na dieprode week

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De crypto markt kreeg afgelopen week een flinke klap, maar meerdere grote altcoins kregen in het weekend zelfs een nog zwaardere klap te verduren. Vanochtend zien we een totaal ander beeld en begint de markt de week voornamelijk in het groen.

Een aantal cryptomunten die het zwaarst getroffen werden, zijn aan het sterkst aan het herstellen. Ze staan echter alsnog diep in het rood ten opzichte van een week geleden. Met meerdere belangrijke ontwikkelingen op de planning, kan het wederom een zeer volatiele week worden. De totale marktkapitalisatie van crypto komt ondertussen weer terug op 1,1 biljoen uit.

Ethereum gaat weer gouden tijden tegemoet, zeggen onderzoekers
Ethereum gaat weer gouden tijden tegemoet, zeggen onderzoekers

Bitcoin vecht met $26.000

Bitcoin (BTC) maakte een minder harde duik dan veel altcoins afgelopen week, maar vond desondanks pas rond $25.600 support. Langzamerhand begint de koers omhoog te klimmen, maar de $26.000 toont momenteel nog enige weerstand. Bitcoin staat daarmee vandaag een kleine 1% in de plus, maar de markt verwacht dat volatiliteit weer snel toeneemt.

Advertentie

Ethereum stoeit met $1.750

Ethereum (ETH) daalde al iets dieper afgelopen week en herstelt vooralsnog minder sterk. Toch lijkt de ETH koers momenteel mogelijk de $1.750 weer te breken en staat vandaag 0,5% in de plus.

Nederlandse analist voorspelt grote uitbraak van ethereum dit najaar
Nederlandse analist voorspelt grote uitbraak van ethereum dit najaar

BNB, LTC, DOGE nog in het rood

Binance coin (BNB) maakt een kleine stuiter vanochtend, maar maakte afgelopen nacht nog een flinke duik. Momenteel klopt BNB bij $235 aan waarmee koers 0,5% in de min staat ten opzichte van 24 uur geleden. Litecoin (LTC) maakt een dergelijke beweging en staat met $77,7 zo’n 0,5% in de min. Dogecoin (DOGE) staat met $0,0615 ook 0,5% in de min vandaag.

SOL, DOT, TRX stijgen voorzichtig

Solana (SOL), die een van de zwaarste klappen afgelopen week ving, staat vandaag een voorzichtige 1% in de plus en komt bij $15,5 aan. Polkadot (DOT) staat al 1,5% in de plus vandaag en komt rond $4,5 uit. Tron (TRX) stijgt ook met 1,5% terug naar $0,07.

XRP, MATIC, ADA sterkste stijgers crypto top 10

Ripple (XRP) hield afgelopen week sterk stand, maar dat komt doordat de koers al een dergelijke klap van de Amerikaanse toezichthouder eind 2020 kreeg. Vandaag staat XRP alweer 2,7% in de plus en komt weer boven $0,52 uit.

Polygon (MATIC) kreeg ook een harde klap afgelopen week, maar staat vandaag alweert 6,5% in de plus. MATIC stoeit momenteel met de $0,645.

Cardano (ADA) herstelt vandaag het sterkst op de markt en stijgt met 7,4% naar $0,28. Desondanks staan veel van deze koersen diep in het rood ten opzichte van een week geleden.

SUI en APT stijgen sterkst in crypto top 100

Ook in de top 100 hebben we enkele koersen die bezig zijn met een herstel. Zo stijgen optimism (OP) en cosmos (ATOM) met zo’n 5%. Synthetix (SNX) staat 6% in de plus, maar aptos (APT) en sui (SUI) stijgen her sterkst Beide koersen bewegen merkwaardig synchroon en staan beide 7% in de plus vandaag.

 

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

 

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Advertentie