Dylan Laat Dylan Laat
15/05/2024 22:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 19:46

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal

Foto: Javier Soriano/Shutterstock

Twee broers uit de Verenigde Staten zijn gearresteerd wegens hun vermeende betrokkenheid bij een grootschalige crypto-diefstal waarbij ze 25 miljoen dollar aan ethereum (ETH), ongeveer 23 miljoen euro, wisten te stelen in slechts 12 seconden. Anton Peraire-Bueno (24) uit Boston en James Pepaire-Bueno (28) uit New York worden beschuldigd van samenzwering tot het plegen van elektronische fraude, daadwerkelijke elektronische fraude en het witwassen van geld. Dat maakte het Amerikaanse Ministerie van Justitie bekend in een persbericht.

‘Grote kans dat ethereum ETF’s slechter presteren dan bitcoin’
'Grote kans dat ethereum ETF's slechter presteren dan bitcoin'

Broers ontfutselden miljoenen van Ethereum blockchain

De broers zouden hun kennis van wiskunde en computerwetenschappen, opgedaan aan een van de meest prestigieuze universiteiten, hebben gebruikt om de integriteit van de Ethereum blockchain te manipuleren. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DoJ) maakten ze gebruik van een geavanceerde techniek om toegang te krijgen tot lopende transacties en deze aan te passen, waardoor ze de controle kregen over de fondsen van hun slachtoffers.

Damian Williams, de Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York, verklaarde:

“Zoals we beweren, brengt het plan van de verdachten de integriteit van de blockchain zelf in twijfel. De broers, die computerwetenschappen en wiskunde hebben gestudeerd aan een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, zouden hun gespecialiseerde vaardigheden en opleiding hebben gebruikt om de protocollen die door miljoenen Ethereum-gebruikers wereldwijd worden vertrouwd, te manipuleren en te vervalsen.”

Advertentie

Met hulp van ‘MEV’ en buitenlandse crypto exchanges

Het plan van de broers was maandenlang voorbereid en werd in slechts 12 seconden uitgevoerd. Ze bestudeerden zorgvuldig het handelsgedrag van hun slachtoffers en namen maatregelen om hun identiteit te verbergen. Dit omvatte het opzetten van schijnbedrijven en het gebruik van meerdere privé-cryptocurrency wallets en buitenlandse crypto exchanges om hun sporen uit te wissen.

Een essentieel onderdeel van hun plan was het gebruik van “Maximal Extractable Value” (MEV), schrijft The Block. MEV is de maximale waarde die kan worden onttrokken uit een DeFi-protocol of smart contracts. Dit omvat technieken zoals het vooruitspringen op transacties en het aanpassen van transacties ten gunste van de gebruiker.

De broers zouden de handelsstrategieën van hun slachtoffers, die actief waren in MEV-arbitrage, hebben bestudeerd. Ze gebruikten deze kennis waarschijnlijk om de volgorde van transacties in hun voordeel aan te passen en zo aanzienlijke winsten te genereren. Door deze methode konden ze binnen enkele seconden $25 miljoen aan cryptocurrency bemachtigen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Hij kwam in contact met Crypto Insiders via een platform voor freelancers. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie