Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

BlackRock’s ethereum ETF binnenkort ook op andere beurs beschikbaar

Het ETHA fonds van BlackRock wordt binnenkort in Brazilië beschikbaar.

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
BlackRock's ethereum ETF binnenkort ook op andere beurs beschikbaar

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft aangekondigd dat het zijn iShares Ethereum Trust (ETHA) zal noteren op de Braziliaanse B3-beurs, na de lancering op de Amerikaanse beurs eerder dit jaar.  

Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?
Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?

Uitbreiding van crypto-ETF’s in Brazilië

In maart van dit jaar introduceerde BlackRock zijn iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) op de Braziliaanse beurs. Dit bleek al snel een succes te zijn in het land, dat sinds vorig jaar een snel groeiende institutionele markt heeft. Het succes van IBIT heeft de weg vrijgemaakt voor de lancering van het Ethereum ETF, wat de diversificatie van cryptoproducten op de Braziliaanse markt verder bevordert.

De nieuwe ethereum (ETH) ETF zal verhandeld worden onder de ticker code ETHA39 als een Brazilian Depositary Receipt (BDR). Dat is een certificaat dat aandelen van buitenlandse bedrijven vertegenwoordigt die worden verhandeld in Brazilië. Dit biedt Braziliaanse investeerders de mogelijkheid om toegang te krijgen tot ethereum op basis van marktkapitalisatie, zonder dat ze direct hoeven te investeren in de onderliggende activa.

Nicolas Gomez, hoofd van ETF’s, indexinvesteringen en producten voor Latijns-Amerika bij BlackRock, is enthousiast over de lancering:

“Met de introductie van ETHA39 kunnen investeerders nu toegang krijgen tot de twee grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. Dit is een belangrijke stap in de richting van bredere acceptatie van digitale activa in Latijns-Amerika.”

Advertentie

Brazilië opkomend cryptoland

De Braziliaanse beurs heeft zich snel ontwikkeld tot een belangrijk knooppunt voor institutionele cryptoproducten. Sinds 2023 heeft Mercado Bitcoin, de grootste crypto exchange van Brazilië, een licentie ontvangen om als betaalinstelling te fungeren.

Naast Bitcoin en Ethereum, heeft de Braziliaanse toezichthouder, de Comissão de Valores Mobiliários (CVM), onlangs ook de goedkeuring gegeven voor de notering van twee op Solana gebaseerde ETF’s op de B3-beurs. In tegenstelling tot bij de ethereum en bitcoin ETF’s, loopt Brazilië hiermee voor op de rest van de wereld.

In de Verenigde Staten, waar over het algemeen de toon gezet wordt op het gebied van ETF’s, is men nog aan het twijfelen over een goedkeuring van Solana ETF’s. De munt heeft zich met een indrukwekkende stijging de top 5 in gewerkt, waarmee het de meest logische opvolger is geworden op ethereum en bitcoin. 

Ondanks de negatieve verhalen omtrent de Ether ETF lanceringen in de Verenigde Staten, kent BlackRock een succesvolle lancering en hun Ethereum ETF in augustus de mijlpaal van $1 miljard aan cumulatieve netto-instroom overschreden, waarmee het de eerste van 11 uitgevers is die die grens heeft doorbroken.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie