Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering

Foto: Tada Images/Shutterstock

De strijd voor Amerikaanse ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) nadert zijn climax. Al enige tijd bevinden we ons akelig dicht bij de langverwachte lancering, maar gisteren hebben de ETF-uitgevers hun definitieve S-1 registratieformulieren ingediend met de bijbehorende handelskosten, wat de laatste stap in het proces markeert.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin ontkent ETH verkoop voor winst
Ethereum oprichter Vitalik Buterin ontkent ETH verkoop voor winst

Kosten ethereum ETF’s bekend

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren een totaal van negen S-1 formulieren ontvangen. Het is al de derde keer dat de toezichthouder aangepaste S-1 formulieren ontvangt, maar hier zal het nu bij blijven.

Bijna twee maanden geleden keurde de SEC acht 19b-4 ethereum ETF-aanvragen goed. Hoewel dit historisch Ethereum nieuws was, moet er tevens overeenstemming bereikt worden over de S-1 formulieren voordat de fondsen de Amerikaanse beurzen mogen betreden.

Gisteren hebben tevens twee nieuwe ethereum-fondsen de race betreden. De SEC heeft een extra 19b-4 aanvraag van Grayscale goedgekeurd voor zijn zogeheten ‘Grayscale Ethereum Mini Trust’ evenals de spot ethereum ETF-aanvraag van ProShares.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart merkte gisteren op socialmediaplatform X op dat alle uitgevers behalve ProShares gisteren hun definitieve S-1 registratieformulieren hebben ingediend, waarin de vergoedingen van de ETF’s zijn opgenomen.

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, zal beginnen met 0,12% aan vergoedingen. Dit tarief zal worden verhoogd naar 0,25% zodra het ETHA-fonds $2,5 miljard aan netto-activa bereikt, of na 12 maanden, afhankelijk van wat eerst komt.

BlackRock is niet de enige die met een dergelijke vrijstellingskorting gaat werken. Fidelity, VanEck, Franklin Templeton en 21Shares gaan nog een stapje verder en zullen tot een jaar lang zelfs geen handelskosten in rekening brengen.

Franklin Templeton wint de titel van goedkoopste ETF met een vergoeding van 0,19%, gevolgd door VanEck en Bitwise die beide 0,20% in rekening brengen.

Grayscale’s ETHE-fonds is met afstand het duurst met 2,50% aan kosten, die direct vanaf de lancering al geïmplementeerd worden. Met de onlangs goedgekeurde mini-ETF kunnen investeerders echter alsnog tegen concurrerende kosten van 0,25% blootstelling tot ETH verkrijgen.

Advertisement

langverwachte lancering ETH-fondsen dichtbij

Eerder deze week kon je al lezen dat de SEC naar verluidt voorlopige goedkeuring had verleend aan ten minste drie ETF-uitgevers, namelijk BlackRock, Franklin Templeton en VanEck. Naar verwachting zullen alle acht ethereum ETF’s die twee maanden geleden hun 19bh-4 aanvragen goedgekeurd zagen worden echter tegelijk gelanceerd worden.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas schreef vorige week al op socialmediaplatform X dat de uitgevers aankomende maandag na sluiting van de markt een verzoek in moeten dienen voor de goedkeuring van de fondsen. Als alles goed gaat zouden de fondsen een dag later hun langverwachte intrede tot de handelsbeurzen kunnen maken.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie