Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

3 redenen waarom ethereum uitblinkt volgens grote vermogensbeheerder

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
3 redenen waarom ethereum uitblinkt volgens grote vermogensbeheerder

Foto: Nijat Nasibli/Shutterstock

Hoewel bitcoin (BTC) het sinds de start van 2024 uiteraard zeer goed doet, doet ethereum (ETH) het net ietsje beter. Sinds het ETH/BTC dieptepunt van 9 januari steeg ETH ten opzichte van BTC met ongeveer 20 procent. Een van de redenen dat ETH het goed doet is een mogelijk aanstaand ethereum spot Exchange-Traded Fund (ETF). Maar volgens een rapport van Bernstein, ingezien door CoinDesk, zijn er ook andere redenen.

Ethereum presteert 44% slechter dan bitcoin sinds nieuw systeem
Ethereum presteert 44% slechter dan bitcoin sinds nieuw systeem

Ethereum wordt steeds schaarser

De eerste reden die Bernstein geeft voor de koers kracht van ETH is het feit dat het netwerk deflatoir is. In andere woorden: de hoeveelheid ETH wordt met de dag minder en daarmee worden ETH tokens schaarser.

Ook verdwijnen er steeds meer ETH tokens van exchanges. Momenteel bevindt slechts 11 procent van alle ethereum tokens zich op exchanges. Dit is de laagste hoeveelheid ooit. Steeds meer ethereum wordt van exchanges afgehaald en gestaked.

“Met de groei van ETH transactiekosten vanwege de hogere blockchain activiteit (meer DeFi, NFT’s, tokens) zijn meer ETH bezitters geincentiviseerd om hun ETH te staken,”

Aldus het rapport, dat ook het belang van decentralized finance (DeFi) noemt als reden voor de opmars van ethereum. Sinds vorig jaar is de populariteit van layer-2 protocollen in rap tempo toegenomen. Voorbeelden hiervan zijn Arbitrum (ARB) en Optimism (OP). De layer-2 netwerken op Ethereum hebben als voordeel de grote schaalbaarheid en lagere transactiekosten. 

DeFi en Dencun

De layer-2 protocollen hebben tot een wederopstanding van DeFi geleid. Hoe hoger de DeFi activiteit, des te hoger de waarde van het Ethereum netwerk. Volgens Bernstein is de DeFi sector een rots in de branding voor Ethereum, en zolang de DeFi sector het goed blijft doen zal dit de koers van ETH ten goede komen.

Maar de grootste katalysator voor de opmars van ETH is volgens het rapport de aanstaande Dencun upgrade. Op 13 maart staat deze langverwachte upgrade op de planning. Dencun zal de transactiekosten van layer-2 protocollen nog goedkoper maken. Dit zal volgens Bernstein de verstoppingen op het Ethereum mainnet verhelpen en de volumes op het netwerk opschroeven. Lees in dit artikel alles over de Dencun upgrade.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie