Foto: OleksSH / Shutterstock.com
Het Zuid-Koreaanse LG Electronics heeft zijn bedrijfsdoelen bijgesteld. De tech-gigant wil namelijk vol inzetten op crypto en blockchain software.
Recentelijk was de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van LG Electronics en tijdens deze vergadering kwamen de crypto en blockchain doelstellingen aan bod. Dit staat vermeld in een nieuwsartikel van Korean JoongAng Daily. Deze nieuwe bedrijfsdoelen omvatten de ontwikkeling en verkoop van blockchain software evenals de verkoop en brokerage van cryptocurrencies. Dat laatste deed bij sommigen vermoeden dat LG zelfs bezig is met het ontwikkelen van een eigen crypto exchange. Toen hier naar gevraagd werd was het een woordvoerder van LG die de speculatie enigszins tegensprak. Er is nog niets besloten en LG benaderd de nieuwe stap op een brede manier, zo klonk het.
Het ontwikkelen van een crypto exchange kan door allerlei regelgevingen en andere hindernissen bovendien best moeilijk zijn. Het ontwikkelen en verkopen van producten die NFT’s (non-fungible tokens) ondersteunen is een stuk minder lastig. Dat laatste is ook iets waar LG op in heeft gezet.
Crypto en elektronicabedrijven
Crypto, blockchain en elektronicabedrijven is een combinatie die de laatste tijd wel vaker voorbij is gekomen. LG is zelfs niet eens de eerste tech gigant uit Zuid-Korea die een dergelijke stap zet. Concurrent Samsung heeft recentelijk ook de focus wat meer op crypto gelegd. Samsung heeft vorige maand namelijk aangekondigd dat er onder andere een crypto wallet zou worden toegevoegd aan de nieuwe Galaxy S22 modellen.
Een maand eerder kondigde het elektronicabedrijf ook al aan dat het smart TV’s uit gaat brengen met een eigen NFT platform. Samsung maakt het dus mogelijk om NFT’s te kopen via je smart TV. Bovendien heeft Samsung rond die tijd ook al een eerste stap in de metaverse gezet. Het bedrijf ontwikkelde een virtuele winkel op een virtueel stuk land op Decentraland (MANA). De MANA koers schoot toen in het eerste uur na de aankondiging met maar liefst 19% omhoog.