Foto: Lee Yiu Tung/Shutterstock
De crypto markt staat de laatste maanden volledig in het teken van een Amerikaans bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF), of beursfonds.
Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat ook Hongkong nu overweegt om een spot bitcoin-ETF te lanceren. De crypto gemeenschap reageert op deze ontwikkeling.
Crypto gemeenschap reageert
Arthur Hayes, de voormalig CEO van BitMex, denkt dat concurrentie onder ETF-uitgevers goed zou zijn voor de markt.
“Competitie is geweldig. Als de VS via zijn vermogensbeheerder, BlackRock, een ETF lanceert, dan moet China met zijn vermogensbeheerder er ook een lanceren. De economische oorlog tussen de VS en China is goed voor bitcoin.”
Competition is amazing. If the US has its proxy asset mngr, BlackRock, launching an ETF, China needs its proxy asset mngr to launch one too.
The US v China economic war is great for $BTC. pic.twitter.com/ok7xipN4M5
— Arthur Hayes (@CryptoHayes) November 6, 2023
Ook CoinBureau, een ander prominent crypto figuur, gaf zijn mening. Volgens hem zou deze stap van Hong Kong de druk op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen leggen.
“Als de SEC doorgaat met het dwarsbomen van marktinnovatie, dan zullen andere landen deze leegte opvullen.”
Eerder dit jaar bespraken we al de rol van China in de crypto avances van Hongkong. Zo is de kans groot dat Hongkong fungeert als een crypto proefplank voor China. Lark Davis is dit ook niet ontgaan.
“Hongkong gaat bitcoin-ETF’s lanceren! Chinees geld wil dit niet missen.”
Davis voegt hier aan toe dat ook de Duitse DSW Group mogelijkheden voor een bitcoin-ETF aan het verkennen is.
Hong Kong als crypto proefplank
Hoewel een crypto markt in Hong Kong in potentie Chinees geld een toegang tot crypto biedt, betekent de crypto revolutie in de stadstaat niet dat de regels in China snel zullen veranderen.
Een maand geleden stelde Dave Chapman van OSL Digital Securities dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken over China’s crypto plannen.
“De promotie van Hongkong tot een potentiële crypto hub is niet per definitie een indicatie van de positie van de Chinese overheid ten opzichte van crypto. [Het beleid in Hong Kong] kan gezien worden als een verkennend beleid om digitale assets te begrijpen zonder binnenlandse regelgeving te veranderen.”