Roan Egberts Roan Egberts
04/07/2024 12:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2024 10:54

Crypto staat op exploderen en doet het beter dan het internet, zegt bank

Nieuws
Crypto staat op exploderen en doet het beter dan het internet, zegt bank

Foto: Mei Yi/Shutterstock

De afgelopen dagen is de cryptowereld grotendeels rood gekleurd en dit onderwerp komt vaak voor in het nieuws. Ondanks de dalingen blijkt uit een rapport dat er enorm veel geld richting de crypto-industrie stroomt. Een investeringsbank legt uit waarom dit ervoor zorgt dat crypto op het punt staat om te exploderen.

Cryptogigant Coinbase sleept Amerikaanse overheid voor de rechter
Cryptogigant Coinbase sleept Amerikaanse overheid voor de rechter

750 miljard toegevoegd aan cryptomarkt

Uit een kwartaalrapport van Architect Partners, een investeringsbank, verkeert de crypto-industrie in een veel betere positie dan twee jaar geleden. Vorige week publiceerde de Architect Partners het rapport en het liet ook zien dat de waarde van crypto enorm gestegen was.

De waarde van de gehele markt steeg met maar  liefst $750 miljard in het eerste halfjaar van 2024. De groei werd aangestuurd door een stijging in de waarde van de koersen.

Daarnaast werd er in 2024 de succesvolle spot exchange traded funds (ETF’s) voor bitcoin (BTC) gelanceerd. Dit leverde meer dan $15 miljard op en daarbij stegen de aandelen van beursgenoteerde cryptobedrijven ook. De waarde van beursgenoteerde cryptobedrijven steeg in het totaal met $11 miljard.

Advertentie

Vergelijking crypto en internet

Het rapport vergelijkt ook de opkomst van crypto met het internet. Beide innovaties hebben ervoor gezorgd dat markten en sectoren enorm veranderd zijn.

Het rapport laat zien dat crypto veel sneller herstelt van een zogenoemde bearmarket. Dit is een periode waarin de prijzen van in financiele markten flink dalen en er angst heerst onder de investeerders.

Het internet liet in 2000 zien dat het veel langer moest herstellen van de internetzeepbel. Vanaf 1995 tot aan 2000 waren investeringen op internetbedrijven enorm populair, wat leidde tot opgeblazen aandelenkoersen. In 2000 kwam er een dramatische ineenstorting van de aandelen van internetbedrijven.

Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers

Toekomst van crypto

De investeringsbank is van mening dat crypto al beter presteert dan het internet:

“Ironisch genoeg is crypto het stiefkind van het internet, maar presteert het nu beter dan zijn voorganger. Ook overtreft het de waarde van internet in hetzelfde deel van hun respectievelijke levenscyclus.”

De investeringsbank zegt dat het vertrouwen en momentum terug in de markt zijn en de crypto bearmarket achter de rug is. Professionaliteit, risicomanagement, ethisch gedrag en ‘het goed doen’ worden volgens Architect Partners de fundamentele principes van crypto.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Advertentie