Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Crypto heeft flinke invloed op de reisindustrie: 3 voorbeelden

Crypto-netwerken als Ethereum (ETH) bieden uitkomst voor reizigers

Ethereum-ETH
s Nieuws
Crypto heeft flinke invloed op de reisindustrie: 3 voorbeelden

Foto: pmvfoto/Shutterstock

Crypto zoals bitcoin (BTC) worden steeds meer gebruikt in de reisindustrie. Denk bijvoorbeeld aan boekingssystemen, identiteitsverificatie en reisbeoordelingen. Deze voorbeelden bespreken we ook in dit artikel. Maar voordat je verder leest is het aan te raden om met deze zomerse temperaturen een lekker drankje te pakken.

Winstgevend handelen in crypto: de keiharde waarheid
Winstgevend handelen in crypto: de keiharde waarheid

Boekingssystemen met crypto

Crypto bestaat al meer dan 10 jaar. Inmiddels zijn veel bedrijven aan het experimenteren wat de voordelen kunnen zijn van de technologie van crypto in de reisindustrie. Het zou voor reizigers, hotels, luchtvaartmaatschappijen en veel meer bedrijven weer een stap zijn naar een nieuwe, verbeterde technologie.

Een van die technologieën zijn smart contracts. Deze contracten kun je zien als een geautomatiseerd ‘if this then that’-principe. Als de binnenkomende data op een contract voldoet aan de voorwaarden van het contract, volgt de uitwerking. Ideaal voor boekingssystemen om te gebruiken bij het beheren van reserveringen, annuleringen, betalingen en meer.

Een mooi voorbeeld is de Australische online boekingsdienst Webject. Het bedrijf stapte in 2019 over op een blockchain-gebaseerd platform om de nauwkeurigheid te verbeteren en fouten te elimineren. Zo worden alle boekingen in realtime op het systeem geregistreerd en zijn dubbele boekingen verleden tijd. Bovendien zijn er ook geen extra kosten door het gebruik via een platform van derden, zoals Booking.com.

Advertentie

Identiteitsverificatie op de blockchain

Blockchain, een onderdeel van de crypto technologie, kan identiteitsverificatieprocessen verbeteren om de veiligheid van reizigers beter te waarborgen. Identiteitsinformatie kan veilig worden opgeslagen op de blockchain en de eigenaren van die informatie kunnen kiezen wanneer, waar en met wie ze deze informatie willen delen.

Accenture, een internationaal adviesbureau, is al bezig met een systeem dat bekende reizigers kan identificeren. Het bedrijf heeft een digitaal paspoort ontwikkeld waar Air France KLM en Air Canada al een test mee hebben gedaan. Reizigers kunnen met een digitaal paspoort sneller door de beveiliging en douane komen op luchthavens. 

Bitcoin krijgt steun van BlackRock met zeer positief rapport
Bitcoin krijgt steun van BlackRock met zeer positief rapport

Beoordelingen van reizigers

Je kent het vast, voordat je gaat boeken bekijk je de beoordelingen van een hotel, camping of een andere plaats om te overnachten. Bestaande beoordelingsplatforms zijn alleen vatbaar voor nepbeoordelingen, waardoor iets er beter uit kan laten zien dan het daadwerkelijk is.

Crypto kan dit oplossen, zodat reizigers niet worden misleid met valse beloftes. Het kan een manier bieden om te verifiëren dat iemand die een review heeft geschreven, ook op die plaats heeft verbleven. Hierdoor is de geloofwaardigheid van de reviews veel hoger.

Review.Network is een maker van zo’n beoordelingsplatform. Dit systeem staat alleen geverifieerde gasten toe om een review te schrijven. Als beloning voor het schrijven van nuttige en eerlijke reviews krijgen gebruikers crypto’s, zoals bitcoin of ethereum (ETH). Dit systeem geeft reizigers een gerust gevoel, omdat ze kunnen rekenen op een betrouwbare beoordeling en een aangename verblijfplaats.

Nederlands nieuwste cryptobeurs geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen. Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Bekijken & gratis bitcoin pakken

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
"Einde van crypto-anonimiteit": AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met 'hodl'-strategie
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Advertentie
crypto-insiders-icon