Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Waarom stijgt Cardano zo hard deze week?

De koers van cardano (ADA) is hard gestegen de laatste tijd

Cardano-ADA
s
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Waarom stijgt Cardano zo hard deze week?

Foto: JLStock/Shutterstock

In de afgelopen dagen laat altcoin cardano (ADA) een bijzonder goede stijging zien. In het tijdsbestek van ongeveer één week staat de koers inmiddels zo’n 15% hoger. De plotselinge stijging is niet toe te schrijven aan één specifieke reden. Er lijken meerdere factoren samen te komen, die de munt in een gunstige positie brengen.

Goed nieuws voor Cardano: Wat is “project Midnight”?
Goed nieuws voor Cardano: Wat is

Ontmoeting Hoskinson en Milei aanstaande

Hoskinson zal op 19 oktober de Argentijnse president Javier Milei gaan ontmoeten. Deze samenkomst zal plaatsvinden op een tech-evenement in het land, genaamd Tech Forum Argentina. Toen bekend werd dat de twee elkaar zouden zien op het evenement, steeg de koers direct hard.

Hoewel er geen uitspraken over de inhoud van het gesprek zijn gedaan, verwachten handelaren toch mogelijk positief nieuws uit het gesprek. Zeker, omdat de huidige Argentijnse president zeer te spreken is over cryptocurrencies.

Volgens geruchten zou Milei intenties hebben om een speciale digitale valuta vanuit de Argentijnse centrale bank te lanceren. Verdere informatie ontbreekt, waardoor het lastig is te achterhalen in hoeverre deze plannen kloppen. Cardano is echter geen onbekende in het land.

Volgens de oprichter van de munt is ADA er met “open armen ontvangen”. Zo ging het bedrijf achter de munt, de Cardano Foundation, in juni van dit jaar ook al een samenwerking aan in het land om de adoptie van blockchain op lokaal niveau te versterken. Ook het Argentijnse bedrijf AtixLabs, speelde in de eerste ontwikkelingsfase van de munt een belangrijke rol bij de groei ervan.

Advertentie

ADA bezittingen worden vergroot

Naast de mogelijk belangrijke ontmoeting speelt er nog iets wat bijdraagt aan een stijgende koers. Uit data zou namelijk blijken dat de grootste investeerders hun ADA bezittingen vergroten. In de afgelopen maanden is het aantal entiteiten dat minimaal 1 miljard ADA tokens bezit, steeds verder toegenomen. De groep investeerders met minimaal 100 miljoen tot 1 miljard ADA tokens breidde zich eveneens uit.

Opvallend is dat de groep investeerders met minimaal 10 miljoen tot 100 miljoen tokens afnam. Dit zou erop kunnen duiden dat deze investeerders hun ADA bezittingen verder hebben uitgebracht en daardoor in de hogere categorie terecht zijn gekomen. De reden achter de toegenomen ADA bezittingen zou kunnen liggen in de Chang Hard Fork. Deze upgrade werd op 2 september gelanceerd, waarmee direct een bestuurlijk mechanisme in werking trad.

Cardano-oprichter gaat pro-Bitcoin president van Argentinië ontmoeten
Cardano-oprichter gaat pro-Bitcoin president van Argentinië ontmoeten

Falling wedge wijst op mogelijke stijging

De bewegingen van ADA lijken ook nog eens precies te passen in een technisch patroon. Op de grafiek is namelijk een zogenaamde falling wedge te zien. In dit patroon is een neerwaartse trend zichtbaar, waarvan de toppen en dalen steeds meer naar elkaar toe kruipen.

Dit veroorzaakt meer druk op de prijsbeweging, waardoor er na verloop van tijd plotseling een uitbraak uit dit patroon zichtbaar kan worden. Wanneer deze uitbraak omhoog zal zijn, kan de koers mogelijk stijgen naar 0,638 dollar. Een stijging van 70% vanaf de huidige prijs. De komende tijd zal uitwijzen of dit scenario ook daadwerkelijk zal uitspelen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Veelbelovend project geeft cardano nieuwe kans om weer te schitteren
Veelbelovend project geeft cardano nieuwe kans om weer te schitteren
Kan Cardano x10 gaan? Ontwikkelaar geeft antwoord
Goed nieuws voor Cardano: Wat is “project Midnight”?
Cardano-oprichter gaat pro-Bitcoin president van Argentinië ontmoeten
Cardano-oprichter gaat pro-Bitcoin president van Argentinië ontmoeten
Advertentie