Tijmen Klemann Tijmen Klemann
3 min. leestijd

Waarom stijgt cardano deze week harder dan bitcoin?

De ADA koers steeg harder dan BTC na groot crypto nieuws

Cardano-ADA
s
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Waarom stijgt cardano deze week harder dan bitcoin?

Foto: Cardano en bitcoin koersen vergeleken op CoinMarketCap.

Afgelopen weekend is de koers van cardano (ADA) met 9 procent gestegen, ondanks de angst die er heerst in de markt. De stijging vond plaats nadat het team van the artificial superintelligence alliance (ASI) hun native token fetch ai (FET) geïmplementeerd heeft op de ADA blockchain. Hierdoor steeg het aantal actieve ADA adressen naar een hoogtepunt dat de afgelopen vijf maanden niet eerder bereikt werd.

Cardano-oprichter onthult plan voor volledige decentralisatie
Cardano-oprichter onthult plan voor volledige decentralisatie

ASI op de ADA blockchain

Op 26 juni 2024 kondigde FET de start van ASI aan. Ocean protocol (OCEAN), singularityNET (AGIX) en FET fuseerden tot ASI. Op 7 september kondigde deze ‘ASI-alliantie’ de implementatie aan van haar native token, FET, op de Cardano-blockchain. Door deze implementatie steeg zowel de koers van ADA als die van FET respectievelijk met 8,39% en 6,85%.

De lancering van ASI op de ADA blockchain zorgde ervoor dat er meer interesse is gekomen voor het in 2017 gelanceerde netwerk. Op het moment van schrijven is cardano 33 dollarcent waard nadat het de afgelopen week met ruim 5 procent in waarde kon stijgen. Wel bevindt het zich hiermee nog altijd buiten de top 10, achter toncoin (TON).

De cardano koers vergeleken met die van bitcoin over de afgelopen 7 dagen. - Bron: CoinMarketCap.
De cardano koers (oranje) vergeleken met die van bitcoin (blauw) over de afgelopen 7 dagen. – Bron: CoinMarketCap.
Advertentie

Groei van Cardano en toenemende activiteit

In eerder nieuws was te lezen dat ADA oprichter Charles Hoskinson een plan onthulde voor een volledige decentralisatie. Het succes van de nieuwe plannen en de verdere decentralisatie zullen bepalend zijn voor de toekomst van het ecosysteem, en zeker ook de ADA koers.

Ondertussen ziet de cryptomunt van Cardano, ADA, een flinke stijging in activiteit. Volgens data heeft het aantal actieve ADA-adressen een vijf maanden hoogtepunt bereikt met 52 duizend actieve adressen. Dit is volgens sommige analisten een indicatie dat er mogelijk op de korte termijn een prijsstijging aan zit te komen. Een zekerheid is dit uiteraard niet en dit is dan ook geen financieel advies.

Op de 1 uur chart koerst ADA nu boven de 200 dagen extended moving average (EMA) en heeft ADA een dubbele bodem gevormd. Dat is vaak een zeer bullish signaal, zeker op een hogere tijdgrafiek. Op de 4 uurs grafiek ondervindt ADA nu echter wel wat weerstand.

Dat de koers van ADA momenteel stijgt, heeft ook te maken met de correlatie die het heeft met de koers van bitcoin (BTC). Uit data blijkt dat BTC en ADA een hoge correlatie-index van 0,71 delen. Deze correlatie is sinds begin augustus zelfs met meer dan 10 procent gestegen. Dit betekent dat ADA steeds meer één op één de koers van BTC zal volgen.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie
Advertentie