Foto: Consolidated News Photos/Shutterstock
Nu de Amerikaanse verkiezingen naderen, zijn de Democratische en Republikeinse partijen druk bezig met hun campagnes. Op het gebied van crypto hebben beide partijen duidelijk verschillende standpunten ingenomen. ‘Een stem voor Biden is een stem tegen de Amerikaanse crypto-industrie’, beweert cardano-oprichter Charles Hoskinson.
Eerder deze week was het Donald Trump die in een toespraak zei dat hij de crypto industrie gaat toestaan, wel onder regulering. Volgens een X-bericht van Willy Woo investeert 15% van de Amerikanen in crypto, en hij stelt dat dit percentage van de Amerikanen om deze reden sowieso op Trump zal gaan stemmen.
De Biden-regering wil crypto vernietigen
Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft met zijn uithaal naar de huidige president van Amerika veel losgemaakt in de crypto-wereld. in een video van 9 mei, gepost op X, voegde Hoskinson toe dat het ‘ondubbelzinnig duidelijk’ was dat de regering-Biden haar best doet om ‘de Amerikaanse crypto-industrie te vernietigen.
Hij onderbouwt zijn stelling met de reden dat de Biden-administration de afgelopen jaren crypto op alle mogelijke manieren schade heeft toegebracht, daarbij verwijzend naar de beperkte toegang tot bankrekeningen, het beleid van de Securities and Exchange Commission (SEC) en het belemmeren van het wetgevingsproces door het Witte Huis.
Verouderde wetgeving rondom beleggingscategorieën
Het Witte Huis heeft verklaard dat het terugdraaien van SAB 121 de mogelijkheden van de SEC zou ondermijnen om zowel investeerders in crypto te beschermen als de stabiliteit van het algemene financiële systeem te waarborgen.
Ook vindt Hoskinson dat de SEC verouderde wetgeving gebruikt die niet van toepassing zou moeten zijn op innovatieve beleggingscategorieën zoals crypto. Hier valt iets voor te zeggen, aangezien de Securities Exchange Act zijn oorsprong vindt in het jaar 1933.
Wegjagen van crypto bedrijven
Hoskinson wees op Zwitserland, Singapore en Dubai als voorbeelden van landen die cryptobedrijven met open armen verwelkomen, wat hen honderden miljoenen dollars aan investeringen heeft opgeleverd van ongeveer 3.000 bedrijven. Deze bedrijven zouden mogelijk in de Verenigde Staten gevestigd zijn als het Amerikaanse cryptobeleid minder streng was geweest.
Het huidige Amerikaanse beleid ten aanzien van crypto kan ervoor zorgen dat het land economische kansen misloopt. Hoewel de VS bekendstaat als een innovatiecentrum met Sillicon Valley, ontmoedigt dit beleid juist vernieuwing. Door innovatieve bedrijven weg te jagen, riskeert het land op termijn misschien wel een afname in welvaart.