Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
3 min. leestijd

Nieuw Cardano-tijdperk: Grote update nadert op deze datum

Het crypto-netwerk van ADA gaat binnenkort een nieuw tijdperk in

Cardano-ADA
s
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Nieuw Cardano-tijdperk: Grote update nadert op deze datum

Foto: alfernec/Shutterstock

Er staat een spannende tijd te wachten voor het Cardano (ADA) netwerk. Over niet al te lange tijd kunnen gebruikers namelijk van de voordelen genieten die de Chang hard fork te bieden heeft.

De Chang hard fork is een belangrijke upgrade die de overgang naar het Conway tijdperk mogelijk maakt. Het biedt meer gedecentraliseerde bestuursmechanismen en introduceert verbeteringen om het netwerk verder te ontwikkelen op het gebied van schaalbaarheid.

Cardano-oprichter onthult plan voor volledige decentralisatie
Cardano-oprichter onthult plan voor volledige decentralisatie

Update van Cardano Daedalus wallet

Om de fork in gang te zetten is er eerst een cruciale update nodig van de Daedalus wallet. Met de laatste update, versie 6.0.0, komen er de nodige technische aanpassingen. Alle gebruikers moeten upgraden naar deze versie om compatibel te blijven met het netwerk na de Chang hard fork.

Onder de update vallen verbeteringen in de ondersteuning voor Ledger en Trezor hardware wallets. Ook is er een fix die ervoor zorgt dat auto-updates op Linux-systemen met AppArmor correct functioneren.

Om de laatste versie van de wallet te downloaden moeten gebruikers dit doen via de officiële website. De ontwikkelaars achter de wallet geven aan dat mobiele versies van Daedalus scams zijn en vermeden moeten worden.

Adoptie ADA stake pool operators

Een andere belangrijke stap voor het succes van de Chang hard fork is de adoptie van de nieuwe node versie door stake pool operators (SPO’s). De SPO’s zijn verantwoordelijk voor het valideren van transacties en het onderhouden van het netwerk, en hun tijdige aanpassing aan de nieuwe software zorgt ervoor dat de netwerktransitie soepel verloopt.

Volgens recente informatie heeft inmiddels 80% van de SPO’s de node versie 9.1.0. geïmplementeerd. De adoptie is een belangrijke mijlpaal, aangezien een minimale drempel noodzakelijk is om de hard fork door te laten gaan. Daarnaast toont de hoge adoptiegraad aan dat de gemeenschap van Cardano achter de nieuwe upgrades staat.

Volgens Cardano-ontwikkelaar Intersect wordt verwacht dat de Chang update op 27 augustus geïmplementeerd zal gaan worden. Volg het laatste cardano nieuws om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen omtrent het netwerk.

Advertentie

Cardano overtreft Ethereum in ontwikkelingsactiviteit

De aanstaande upgrade van Cardano zien we ook terug in een belangrijke indicator, de ontwikkelingsactiviteit. Uit gegevens van blockchain analyse platform Santiment blijkt dan ook dat het smart contract platform van Charles Hoskinson zijn grotere broer Ethereum (ETH) hierin heeft ingehaald.

In de afgelopen 30 dagen scoorde Cardano de derde plaats op GitHub, een platform voor ontwikkelaars om code te delen en samen te werken. Terwijl Internet Computer (ICP) en Hedera (HBAR) de eerste twee plaatsen bezetten, is Ethereum afgezakt naar de negende positie.

Wel zakte de ADA koers door de tegenvallende prestaties onlangs uit de top 10. Dit was volgens sommige analisten een slecht teken voor crypto.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie
Advertentie