Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’

XRP-XRP Cardano-ADA
s
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano (ADA) kan verdubbelen in waarde met langverwachte update

Foto: sdx15/Shutterstock

In een verrassende wending heeft voormalig Goldman Sachs-analist Murad Mahmudov twee prominente cryptocurrencies, cardano (ADA) en XRP, flink onder vuur genomen. Mahmudov labelde beide altcoins als “cult meme coins”, wat een verhitte discussie binnen de crypto gemeenschap ontketende.

Kan de prijs van cardano x10 gaan en weer boven de $3 stijgen?
Kan de prijs van cardano x10 gaan en weer boven de $3 stijgen?

Controversiële uitspraken over ADA en XRP

In een post op X verklaarde Mahmudov dat XRP en Cardano cult meme coins zijn. Hiermee impliceerde hij dat deze munten geen intrinsieke waarde hebben en dat hun prijs voornamelijk gedreven wordt door community hype. Deze kritiek verraste de Cardano-gemeenschap, die fel reageerde op de controversiële beweringen van de analist.

Mahmudov heeft als memecoin analist en trader herhaaldelijk memecoins geprezen binnen de cryptomarkt. Hij stelde dat deze munten de “reïncarnatie van de grote Initial Coin Offering (ICO) golf van 2017” zijn en dat “meme-gebaseerde cryptocurrencies de crypto markt weer geweldig maken.”

De backlash vanuit de Cardano-gemeenschap was intens. Verschillende leden prezen de voortdurende ontwikkelingen van Cardano en benadrukten dat het de tiende grootste cryptocurrency is op basis van marktkapitalisatie. Een prominente ADA-investeerder verwierp de opmerkingen van Mahmudov en beweerde dat ze geen geloofwaardigheid hadden.

Advertisement

ADA en XRP presteren slecht op de cryptomarkt

De beschrijving van Cardano en XRP als cult meme coins door Mahmudov zou kunnen voortkomen uit hun recente lage waarde en gebrek aan momentum. Beide munten handelen momenteel onder de $1, ondanks dat ze all-time highs van respectievelijk $3.10 en $3.84 bereikten in 2021 en 2018. Cardano bevindt zich al sinds het begin van het jaar in een neerwaartse trend, terwijl andere altcoins zoals Solana en Ethereum aanzienlijk zijn gestegen in dezelfde periode.

Sterke gemeenschappen ondanks dalende waarde

Ondanks de dalende waarde en de trage prestaties van Cardano en XRP, blijven hun respectieve gemeenschappen sterk en verenigd. Ze tonen voortdurend steun voor de cryptocurrencies in de hoop op een potentiële prijsstijging. Deze onwankelbare toewijding en steun, ondanks de aanhoudende dalingen, hebben mogelijk geleid tot Mahmudov’s kritiek op Cardano en XRP als cult memecoins.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep:
Ripple (XRP) CEO reageert op hoger beroep: “We blijven vechten”
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Ripple (XRP) op scherp: SEC heeft nog maar paar dagen om besluit te nemen
Advertentie