Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Cardano valt uit top 10, ‘een slecht keerpunt voor crypto’

TRON drukt ADA uit de top 10, en sommigen zijn daar niet blij mee

Cardano-ADA
s
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano op rand van uitbraak na update: deze prijs is cruciaal

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Lang behoorde cardano (ADA) tot de grote jongens in cryptoland. De afgelopen tijd is ADA echter steeds verder afgegleden op de ranglijst van grootste cryptocurrencies van de markt. De recente opmars van TRON (TRX) was het laatste zetje en zorgde ervoor dat de cryptocurrency nu zelfs buiten de top 10 staat, tot groot ongenoegen van de Cardano-community.

Cardano-oprichter onthult plan voor volledige decentralisatie
Cardano-oprichter onthult plan voor volledige decentralisatie

Cardano (ADA) ooit een top 3 munt

Kijkend naar de ranglijst van grootste projecten op basis van marktkapitalisatie, is het nu moeilijk te geloven dat cardano ooit op plek drie stond. Dat was tijdens de bullmarkt van 2021, toen de coin zijn all-time high van 3,10 dollar bereikte. Inmiddels handelt de ADA koers daar nu met een huidige waarde van 0,34 dollar bijna 89 procent onder.

De koers van cardano bereikte in 2021 een piek, maar is sindsdien flink in waarde gedaald.
De koers van cardano bereikte in 2021 een piek, maar is sindsdien flink in waarde gedaald.

Cardano werd uit de top 10 gedrukt door de opmars van TRON (TRX). De huidige nummer 10 steeg de afgelopen week met 15 procent en staat over de afgelopen 24 uur met 7 procent in de plus. Dit is ten opzichte van ADA een flinke prestatie. ADA steeg de afgelopen 24 uur namelijk met 3,4 procent. De afgelopen 7 dagen staat ADA slechts 1,6 procent in de plus.

De verschillen in marktkapitalisatie blijven desalniettemin klein. Die van cardano bedraagt nu 12,35 miljard dollar terwijl TRX een marktkapitalisatie heeft van 12,6 miljard dollar.

ADA community is niet blij

Uiteraard betekent dit niet het einde van het project. Cardano zakte al eens eerder uit de top 10, maar wist toen terug te krabbelen, zoals eerder in het cardano nieuws te lezen was. Deze keer zijn er echter ontevreden geluiden te horen vanuit de community. Op socialmediaplatform X noemt ADA Whale het zelfs een “ongelukkig keerpunt voor crypto”:

“‘Bedrijfsmunten’ die grotendeels eigendom zijn van insiders domineren nu de top 10. Bitcoin en ethereum zijn de volgende. Een ongelukkig keerpunt voor crypto.”

ADA Whale stelt verder dat hij opmerkt dat mensen steeds meer interesse beginnen te verliezen in crypto door de door hem genoemde redenen. Hij sluit zijn beklag af met:

“Ondertekend door een vertegenwoordiger van een van de grootste groepen hier die opzettelijk wordt weggeduwd en gepest door geldelijke belangen. Wees voorzichtig met wat je wenst, want als je ons verliest, is het gedaan met crypto als geheel.”

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
Advertentie

Trending Cardano nieuws

'Cardano sneller dan Solana na nieuwe update', claimt oprichter
‘Cardano sneller dan Solana na nieuwe update’, claimt oprichter
Advertentie