Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Cardano-oprichter waarschuwt voor Kamala Harris als bedreiging crypto

Charles Hoskinson maakt zich grote zorgen over een eventuele president Harris

s
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Bitcoin gaat spannende tijd tegemoet: Harris opent aanval op Trump

Foto: lev radin/Shutterstock

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), heeft zich uitgesproken over de potentiële impact van Kamala Harris op de Amerikaanse crypto-industrie. In een post op X uitte Hoskinson zijn zorgen dat een stem op Harris bij de aankomende presidentsverkiezingen zou kunnen leiden tot verdere verzwakking van de crypto-sector in het land. Volgens hem blijft de Biden-Harris-administratie vijandig staan tegenover cryptocurrencies, zonder enige tekenen van een reset in hun beleid.

Kritiek op Biden-Harris administratie

Hoskinson benadrukte dat de huidige Amerikaanse regering, onder leiding van president Biden en vice-president Harris, al een “oorlog tegen crypto” voert. Hij waarschuwde dat een overwinning van Harris bij de komende verkiezingen alleen maar meer problemen zou betekenen voor de crypto-sector. “Een stem op Harris is een stem tegen de Amerikaanse crypto-industrie,” aldus Hoskinson.

Deze uitspraken kwamen naar aanleiding van kritiek van Tyler Winklevoss, mede-oprichter van Gemini, op een recente actie van de Federal Reserve (Fed) tegen Customers Bank, een crypto-vriendelijke bank. De Fed beschuldigde de bank van tekortkomingen in risicobeheer en naleving van anti-witwasregelgeving, hoewel Winklevoss beweert dat er geen concreet bewijs is geleverd om deze claims te ondersteunen.

Winklevoss voegde eraan toe dat de Fed momenteel “op zijn best gedrag” is vanwege de naderende verkiezingen, maar dat dit kan veranderen als Harris wint. “Als Harris wint in november, gaan de handschoenen uit,” verklaarde hij. Dit zou volgens Winklevoss kunnen betekenen dat het aantal goedgekeurde crypto-bedrijven door de Fed nagenoeg tot nul wordt teruggebracht.

Democraten proberen crypto-stemmers te winnen

Ondertussen zijn de Democraten zich bewust van de groeiende populariteit van Donald Trump onder crypto-enthousiastelingen. Trump heeft zichzelf gepresenteerd als een “pro-crypto” kandidaat en herhaaldelijk zijn steun uitgesproken voor bitcoin (BTC) en de crypto-industrie. Om deze trend tegen te gaan, hebben de Democraten een nieuwe campagne gelanceerd genaamd “Crypto for Harris” om de steun van crypto-stemmers te winnen en Harris’ campagne te versterken.

In een poging om hun relatie met de crypto-industrie te herstellen, zou het team van Harris in de afgelopen weken contact hebben gezocht met verschillende crypto-bedrijven.

In contrast met zijn kritiek op Harris, sprak Hoskinson zich positief uit over Robert F. Kennedy Jr., een andere presidentskandidaat, die hij beschreef als “een van de slimste en meest integere kandidaten van mijn generatie.” Kennedy, die een uitgesproken voorstander van bitcoin is, gelooft sterk in de rol van de cryptomunt bij het bevorderen van financiële vrijheid. Hij heeft zelfs een voorstel gedaan waarin de Verenigde Staten genoeg bitcoin zouden verwerven om de waarde van de nationale goudreserves te evenaren, wat het land de grootste bitcoin-houder ter wereld zou maken.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Terwijl cardano hard daalt, blijft de oprichter bitcoin bekritiseren
Terwijl cardano hard daalt, blijft de oprichter bitcoin bekritiseren
Cardano's Hoskinson haalt uit naar claims van Bitcoin bull Saylor
Cardano-oprichter onthult plan voor volledige decentralisatie
Advertentie