Roy van Krieken Roy van Krieken
4 min. leestijd

Cardano-oprichter onthult plan voor volledige decentralisatie

ADA breekt records in activiteit, koers nog een lange weg te gaan

s
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano's Hoskinson haalt uit naar claims van Bitcoin bull Saylor

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

De Cardano (ADA) blockchain staat op het punt een grote transformatie te ondergaan. Charles Hoskinson, oprichter van het Cardano-ecosysteem, heeft onlangs een gedetailleerde update gegeven over deze aankomende veranderingen. Met deze vooruitzichten in het verschiet, heeft de waarde van ADA een flinke opleving gezien in belangrijke metrics. Wellicht dat de koers eindelijk weer een serieuze beweging naar boven kan maken.

Cardano start nieuw tijdperk met langverwachte, veelbelovende update
Cardano start nieuw tijdperk met langverwachte, veelbelovende update

De toekomst van Cardano: Volledige decentralisatie op komst

Vorige week lanceerde Cardano nog de langverwachte Chang hard fork, maar de ontwikkeling van het netwerk lijkt juist in een stroomversnelling te raken. In een recente YouTube-video deelde Hoskinson dat het Cardano-netwerk zich momenteel in een cruciale fase bevindt. Dit stadium wordt beschreven als de “90-dagen bootstrapfase”, waarin essentiële onderdelen van het governance-raamwerk geleidelijk worden geactiveerd. Tijdens deze fase worden ‘Delegated Representatives (DReps)’ geregistreerd, en zal er een tijdelijke ‘Constitutionele Commissie’ worden gevormd. Volgens Hoskinson is deze fase extreem belangrijk, omdat het de basis legt voor totale decentralisatie in de toekomst.

Een van de belangrijkste aankondigingen was de aankomende “Chang +1 upgrade,” die naar verwachting in december 2024 zal plaatsvinden. Deze upgrade zal feitelijk het moment zijn waarop het netwerk volledig gedecentraliseerd zal zijn. Het zal vanaf dan de Cardano-gemeenschap zijn die het heft in handen heeft en bepaalt wat er gebeurt binnen het ecosysteem. Dit model vormt de kern van de langverwachte Voltaire-fase, waarin de blockchain een zelfvoorzienend en volledig gedecentraliseerd systeem zal worden; een zeldzaamheid onder de grote crypto-netwerken.

Advertisement

Groei van ADA en toenemende activiteit

Ondertussen ziet de cryptomunt van Cardano, ADA, een flinke stijging in activiteit. Volgens het analyseplatform Santiment heeft het aantal actieve ADA-adressen een historisch hoogtepunt bereikt. Dit is een indicatie dat er mogelijk een prijsstijging aan zit te komen. Ondanks de daling in marktaandeel en de schommelingen van bitcoin (BTC), presteert cardano goed.

Het succes van de nieuwe plannen en de verdere decentralisatie zullen bepalend zijn voor de toekomst van het ecosysteem, en zeker ook de ADA koers. Cardano zet vol in op volledige decentralisatie en dit kan volgens sommige analisten de koers op de lange termijn enorm ten goede komen.

Wel heeft ADA nog een behoorlijke weg te gaan om weer bij de oude records te komen. De ADA koers moet namelijk nog meer dan 800% stijgen om de vorige all-time high te bereiken die in 2021 werd neergezet. Sindsdien staat de koers dus nog zo’n 90% onder water. Dat is een pittige tegenvaller voor investeerders die in 2021 zijn ingestapt, maar wellicht dat de toekomst nog meevallers in petto heeft.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt? Luister en volg onze podcast om up-to-date te blijven.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Waarom stijgt cardano deze week harder dan bitcoin?
Waarom stijgt cardano deze week harder dan bitcoin?
Advertentie