Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Waarom lukt het Bitcoin niet om door $65.000 te breken?

Economische zorgen en politieke verschuivingen remmen bullish momentum

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom lukt het bitcoin niet om door $65.000 te breken?

Foto: moxumbic/Shutterstock

Als je de koers hebt gevolgd, is het je vast niet ontgaan dat bitcoin gisteren tweemaal niet in staat was om door de grens van $65.000 te breken.

Deze prijs blijkt een sterke weerstand te vormen, want eerder deze week werden de bulls hier eveneens hard afgewezen. Waarom heeft bitcoin (BTC) zoveel moeite om hier doorheen te breken? In dit artikel geven we drie mogelijke redenen.

Grootste bitcoin evenement strijkt wederom neer in Amsterdam in oktober
Grootste bitcoin evenement strijkt wederom neer in Amsterdam in oktober

Angst voor een recessie

Vorige week heeft de Amerikaanse centrale bank voor het eerst in vier jaar weer de rente verlaagd, en wel met een zeldzame omvang van 0,50%. Hiermee wil de bank vermijden dat de Amerikaanse economie in een recessie belandt.

Hoewel Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, benadrukte dat de agressieve ingreep niet het gevolg is van een verhoogd risico op een recessie, heerst er nog altijd enige mate van onzekerheid voor dit scenario.

Deze week is deze angst opgevoerd door cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. De gemiddelde verkoopprijs van nieuwbouwwoningen is in augustus namelijk met 4,6% gedaald op jaarbasis. Dit is de zevende opeenvolgende maand van prijsdalingen, de langste periode sinds 2009. Tegelijkertijd blijft het woningaanbod hoog met 467.000 beschikbare woningen.

Ondertussen heeft ook de Chinese centrale bank renteverlagingen doorgevoerd en een kredietlijn van $142 miljard beschikbaar gesteld om de economie te stimuleren. Men vreest of de maatregelen genoeg zullen zijn om de economie overeind te houden.

Tot slot heeft het Berskhire Hathaway van investeringslegende Waren Buffet voor miljard dollars aan aandelen verkocht in Bank of America. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar, en dus maken investeerders zich zorgen dat er een correctie op komst is op de aandelenmarkt (wat bitcoin eveneens zou kunnen raken).

Advertentie

Amerikaanse verkiezingen

De verkiezingsontwikkelingen in de VS beginnen ook hun stempel te drukken op bitcoin. Met Kamala Harris aan een opmars, verliezen investeerders steeds meer vertrouwen in de mogelijkheid dat Donald Trump zijn grote cryptoplannen, waaronder het aanleggen van een nationale bitcoin-reserve, zal kunnen doorvoeren.

De strijd is echter nog allesbehalve gestreden. Bovendien krijgt de crypto-industrie nu ook voorzichtige steun van Harris, zoals je eerder deze week kon lezen in het bitcoin nieuws.

Nederlandse universiteiten omarmen blockchain: onderwijs in het crypto-tijdperk
Nederlandse universiteiten omarmen blockchain: onderwijs in het crypto-tijdperk

Bullish: BTC koers houdt zicht op $65.000

Laten we afsluiten met goed nieuws: het is bemoedigend dat bitcoin de hele week boven het belangrijke steunniveau van $62.500 is gebleven, wat het vooruitzicht op $65.000 levendig houdt.

De BTC koers nadert nu opnieuw de $64.000, wat betekent dat een nieuwe test van de weerstand mogelijk niet lang op zich zal laten wachten. En hoe vaker een weerstandsniveau wordt getest, hoe groter de kans dat het uiteindelijk doorbroken wordt.

Als dat gebeurt, zou bitcoin voor het eerst sinds maart een higher high neerzetten, wat een opwaartse trend bevestigt.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie