Foto: Summit Art Creations/Shutterstock
Sinds de langverwachte Bitcoin (BTC) halving, een belangrijk fundamenteel concept in de cryptowereld, is er een toenemende speculatie over de impact ervan op de prijs. Drie weken na de Bitcoin halving houden velen vast aan dit evenement als houvast tijdens de huidige neerwaartse prijsbewegingen. Het decentrale activum is nu nóg zeldzamer dan voorheen, doordat de creatie van nieuwe bitcoins is teruggebracht. In het verleden betrad bitcoin steeds een gigantische bullmarkt na de halving, en ook dit keer anticipeert men niets anders.
Wil je zelf ervaren hoe je bitcoins kunt maken? Aan het einde van dit artikel leggen we uit hoe je gemakkelijk kunt starten met het genereren van bitcoins.
Bitcoin halving achter de rug
Bijna exact drie weken geleden vond de halving, waar de crypto-gemeenschap vier jaar naar uit had gekeken, plaats. In de nacht vrijdag 19 april op zaterdag 20 april werden de beloningen voor bitcoin miners gehalveerd.
Het is de vierde keer sinds het netwerk in 2009 in het leven werd geroepen dat de verdiensten van miners zijn geslonken. Iedere 410.000 transactieblokken, wat overeenkomt met grofweg 4 jaar, worden de beloningen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de Bitcoin blockchain gehalveerd.
De halving is een uniek mechanisme wat Bitcoin onderscheid van traditionele monetaire systemen. Het is ingebouwd in het protocol om te zorgen voor een vooraf bepaalde en onveranderlijke schaarste. Met een maximum van 21 miljoen bitcoins zorgt de verminderde uitgifte van nieuwe eenheden ervoor dat de munt over tijd schaarser wordt.
BTC schaarste neemt toe, volgt de koers?
De halving is een belangrijke gebeurtenis die typisch veel speculatie en interesse in de markt opwekt. Een verminderde aanvoer zou bij gelijkblijvende of toenemende vraag de prijs doen stijgen, en dit is exact wat er in het verleden is gebeurd.
Voor velen benadrukt de halving de deflatoire aard van bitcoin en de tegenstelling met fiatvaluta’s die onderhevig zijn aan inflatie door overheidsinterventies. Bij Bitcoin is er geen centrale autoriteit die de touwtjes in handen heeft en op elk moment meer bij kan drukken. Wat er ook gebeurd, bitcoin’s inflatie neemt iedere vier jaar af.
Veel analisten anticiperen op een forse prijsstijging van BTC nu de halving achter de rug is. Met de toenemende adoptie en de lancering van spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten speculeert men volop over waar de bitcoin koers de komende tijd naartoe zal bewegen.
Dat de koers nog allesbehalve vuurwerk vertoont is voor veel analisten weinig reden tot zorg. Na voorgaande halvings duurde het namelijk ook steeds weken tot maanden voordat de bullmarkt werd ingeluid.
Het is natuurlijk geen garantie dat de bitcoin koers net als in het verleden enorm zal profiteren van de halving. Toch valt niet te ontkennen dat het evenement een positief effect heeft op ’s werelds grootste crypto.
Wil je optimaal profiteren van deze gelegenheid? Overweeg dan om zelf bitcoin te gaan mijnen. Dankzij Rollman Mining in Nederland heb je geen uitgebreide voorafgaande kennis of een diepe portemonnee nodig om te starten. Rollman Mining maakt het mogelijk om vanuit huis bitcoin te mijnen. Bovendien biedt Rollman Mining in samenwerking met Crypto Insiders een korting van 500 euro op je eerste aankoop.