John van Meer John van Meer
3 min. leestijd

‘UPtober’ komt eraan: kan Bitcoin uitbreken naar $95.000?

John van Meer, de bitcoin consultant, bespreekt UPtober

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Het kan weer een spannende week worden in cryptoland. Er zijn namelijk enkele belangrijke momenten om op te letten, zoals de toespraak van Jerome Powell en de werkloosheidscijfers die op donderdag en vrijdag worden vrijgegeven.

Madelon Praat: de FED verlaagt rente – dit moet je weten
Madelon Praat: de FED verlaagt rente - dit moet je weten

Belangrijke data deze week

De werkloosheidsaanvragen worden op donderdag 2:30 uur Nederlandse tijd vrijgegeven, en de werkloosheidscijfers volgen vrijdag op hetzelfde tijdstip. Deze cijfers zijn cruciaal voor het beleid van de Federal Reserve, en markten reageren hier vaak op met meer volatiliteit. We moeten dus afwachten wat deze cijfers zullen betekenen voor de koersen.

Advertentie

Hebben we de bitcoin top bereikt?

Niemand kan met zekerheid zeggen of we de top hebben bereikt, dat wordt pas achteraf duidelijk. We zien echter enkele signalen die mogelijk op een top wijzen, zoals het patroon van een zogenaamde ‘tweezer top’ op de grafieken van bitcoin (BTC). Dit zagen we eerder in 2017 en 2021, en beide keren markeerde dit een belangrijke top. Het huidige candlestick-patroon, ondanks dat het groen is, lijkt op een ‘hanging man’, wat meestal een bearish signaal is.

Het is belangrijk om voorbereid te zijn op een mogelijke trendomslag. Voor nu zien we meer bearish dan bullish tekenen, al kunnen er nog liquidatiejachten volgen waarbij de koers tijdelijk omhoogschiet.

Goud breekt prijsrecord, bitcoin staat in de startblokken
Goud breekt prijsrecord, bitcoin staat in de startblokken

Seizoensgebonden trends en de wekelijkse grafiek

Historisch gezien is september vaak een rode maand, maar dit jaar was dat niet het geval. In plaats daarvan sloten we de maand groen af, wat een positieve indicatie kan zijn voor het vierde kwartaal. In jaren waarin september groen was, zoals in 2015 en 2016, volgde vaak een sterke oktober.

De wekelijkse grafiek laat echter nog niet veel overtuigende prijsactie zien. Het volume is bijvoorbeeld niet sterk toegenomen, wat wijst op een mogelijke pullback.

Wat te verwachten van BTC?

Voor de korte termijn zijn er twee scenario’s mogelijk: een groene scenario waarbij we support vinden op de 200-dagen moving average en verder omhoog gaan richting 68.000 of zelfs 69.000 dollar. Het bearish scenario speelt zich af als het ‘rising wedge’-patroon breekt en we terugzakken richting de 52.000 dollar.

Het volume neemt momenteel af, wat past bij een bearish patroon. We zouden dus een pullback kunnen zien in de eerste week van oktober, waarna we mogelijk weer groen worden richting het einde van de maand. Houd de komende weken goed in de gaten of de belangrijke supportniveaus intact blijven.

In de bovenstaande video worden al deze onderwerpen uitgebreid besproken. Mis ‘m dus niet!

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”, want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels zijn Youtube video’s en zijn cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
John van Meer

John is de oprichter van De Bitcoin Consultant en een ervaren Bitcoin consultant. Hij adviseert over investeren in Bitcoin en andere cryptovaluta, van het openen van digitale portemonnees tot veilig investeren in Initial Coin Offerings (ICO’s). Sinds 2018 voorziet hij kijkers van interessante video’s over crypto nieuws en prijsanalyses, geliefd om zijn nuchtere en begrijpelijke benadering.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Advertentie