Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Stijgende prijs van bitcoin hapert, koers bereikt ‘extreem belangrijk punt’

Een spannend koersverloop waar je hoopt dat bitcoin het punt breekt

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stijgende prijs van bitcoin hapert, koers bereikt ‘extreem belangrijk punt’

Foto: AdolescentChat/Shutterstock

Vanaf 7 september 2024 is bitcoin begonnen aan zijn beklimming naar boven. Langzaam komen er steeds meer positieve berichten in het nieuws en verwachten analisten grote uitbraken. Ondanks deze berichten is het opletten geblazen. Bitcoin komt namelijk in de buurt van een belangrijk punt en dat bespreken we in dit artikel.

Bitcoin worstelt met weerstandslijn, uitbraak is ‘groot bullish signaal’
Bitcoin worstelt met weerstandslijn, uitbraak is ‘groot bullish signaal’

Koersverloop van bitcoin

Een maand geleden noteerde bitcoin (BTC) nog een prijs van boven de $64.000. Maar in de tussentijd is er veel gebeurd met de prijs, zowel positief als negatief. Zo noteerde bitcoin in de nacht van 6 op 7 september een prijs van ongeveer $53.000. 

Er waren hiervoor drie mogelijke oorzaken. De eerste daarvan was de verslechterende Amerikaanse arbeidsmarkt. De tweede reden was dat er destijds veel kapitaal weg stroomde uit de Amerikaanse bitcoin beursfondsen (ETF’s). Tot slot zagen we dat grote mining-bedrijven al sinds eind juli bezig zijn met het opsparen van BTC. Door de lage stand van de bitcoin prijs was de kans aannemelijk dat zij hun BTC moesten verkopen om hun kosten te dekken.

Ondanks de extreme angst in de markt en het dieptepunt op 7 september herstelde bitcoin sindsdien goed. De renteverlaging van 0,5 punten werd bij veel investeerders als positief beschouwd en zodoende steeg de bitcoin prijs. Momenteel verhandeld bitcoin weer rond de $64.000, nagenoeg dezelfde prijs als een maand geleden.

Advertentie

Houdt dit punt in de gaten

Een X-gebruiker genaamd DaanCrypto deelt een interessant bericht op X over bitcoin. Op dit moment zit bitcoin op enkele belangrijke niveaus, zoals de daily 200MA. Dit is een cruciale indicator die de langetermijntrend van bitcoin aangeeft. Als de prijs boven de 200MA ligt, kan dit duiden op een bull-markt. Een daling onder de 200MA wordt vaak als zwakte gezien. 

Bovendien zien we dat bitcoin sinds maart in een neerwaartse trend zit, maar nu langzaam aan de bovenkant aanklopt. Het is belangrijk dat bitcoin daarbij de $65.000 breekt en daarboven stand kan houden. Dit niveau fungeert als een sterke weerstand, waardoor het breken ervan een gigantische prijsbeweging naar boven kan veroorzaken.

Waarom Bitcoin ruim €3 biljoen kan aantrekken na renteverlaging
Waarom Bitcoin ruim €3 biljoen kan aantrekken na renteverlaging

Bullish vooruitzicht

Het is dus opletten geblazen de komende dagen of bitcoin de $65.000 kan doorbreken. Weten we daarboven te blijven, kunnen we hogere prijsniveaus verwachten. Dit wijst namelijk op een bullish momentum, waarbij investeerders meer vertrouwen krijgen.

Hoewel deze doorbraak positief kan zijn, is het slechts een indicatie. Het kan zomaar zijn dat de prijs kort boven dit niveau stijgt, maar daarna weer snel terugkomt in het neerwaartse kanaal. Doe daarom altijd je eigen onderzoek en breng daarbij zo veel mogelijk risico’s in beeld.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
FBI-Warnung: Nordkoreanische Hacker zielen auf Bitcoin Spot-ETFs in den USA
Russische hackers eisen $75 miljoen in Bitcoin na massale cyberaanval
Advertentie