Dylan Laat Dylan Laat
2 min. leestijd

Steeds meer bedrijven kopen bitcoin en veranderen strategie

MicroStrategy’s bitcoin-strategie wordt steeds vaker gekopieerd

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Steeds meer bedrijven kopen bitcoin en veranderen strategie

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Nog een bitcoin (BTC) miner volgt MicroStrategy’s strategie om zo veel mogelijk BTC aan te schaffen. Het bedrijf waar het om gaat is Cathedra Bitcoin (CBIT). Het bedrijf zal zich terugtrekken uit de mining-activiteiten en in plaats daarvan inzetten op het ontwikkelen van datacenters. 

Cathedra Bitcoin geeft als reden voor dit besluit de onvoorspelbare winstmarges in de bitcoin-markt. Een andere oorzaak voor de verschuiving is dat het bedrijf is geïnspireerd door de beleggingsstrategie van Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy. Zijn investeringsstrategie is gebaseerd op eigen aandelen verkopen, om met de opbrengst bitcoin in te slaan. Het bedrijf is de grootste bitcoinhouder ter wereld.

Bitcoin koers klaar voor enorme rally, zegt Nederlandse analist
Bitcoin koers klaar voor enorme rally, zegt Nederlandse analist

MicroStrategy als voorbeeld voor bitcoin miners

Saylor en zijn bedrijf staan bekend om het pleiten voor grote bedrijven die bitcoin op de open markt kopen. Eerder zagen we al Marathon Digital (MARA) volgen. Dit was een van de grootste bitcoin-mining bedrijven. Nu zien we dus opnieuw een ander mining-bedrijf hetzelfde pad inslaan. 

Cathedra Bitcoin, zal vanaf nu datacenters ontwikkelen en de winst daarvan gebruiken om bitcoin te kopen, dus in plaats van bitcoin te minen.

“De afgelopen drie jaar hebben ons geleerd dat bitcoin-mining geen betrouwbare manier is om de hoeveelheid bitcoin per aandeel voor onze aandeelhouders te laten groeien”, verklaarde het bedrijf.

Het bedrijf gaf ook aan dat het hoofddoel blijft om bitcoins te verzamelen voor de aandeelhouders. Momenteel heeft het 43 bitcoins op zijn balans.

Advertentie

Mining-activiteiten niet meer lucratief genoeg

Tijdens de bull-run van 2021 werd bitcoin-mining gezien als een voordelige manier om bitcoin te verzamelen vanwege hoge winstmarges en lage opstartkosten. Na de recente crypto-correctie, de goedkeuring van in de VS verhandelde ETF’s en de halving veranderde dit. Hierdoor is mining nu veel concurrerender geworden. 

Miners hebben het nu moeilijk om te overleven en BTC te verzamelen tegen lagere prijzen. Dit terwijl andere publieke bedrijven, zoals MicroStrategy (MSTR), door investeerders worden beloond voor hun strategie om bitcoin direct op de open markt te kopen.

“Inderdaad, negen van de tien grootste beursgenoteerde bitcoin-miningbedrijven hebben vandaag minder bitcoin per aandeel dan drie jaar geleden. En als mining bedrijf heeft Cathedra het niet beter gedaan door deze statistiek. Ondertussen hebben andere beursgenoteerde bedrijven een expliciet beleid aangenomen om bitcoin per aandeel te verhogen”, schreef Cathedra. 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers schiet omhoog – Fed verlaagt rente verrassend met 0,5%
Advertentie