Floris Florussen Floris Florussen
3 min. leestijd

Particuliere beleggers stromen terug naar crypto, blijkt uit nieuwe bitcoin data

Het aantal nieuwe Bitcoin wallets stijgt weer, en dat is positief

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoiners houden voet bij stuk: 75% al maanden niet verplaatst

Foto: Quinten Jacobs/Shutterstock

Bitcoin (BTC) ervaart momenteel mogelijk een vernieuwde interesse vanuit de particuliere beleggers. Het aantal nieuwe Bitcoin-adressen heeft onlangs een grote stijging gemaakt. Dit duidt erop dat de particuliere beleggers mogelijk terugkeren naar de markt.

Trump belooft VS de ‘wereldhoofstad’ van Bitcoin en crypto te maken
Trump belooft VS de ‘wereldhoofstad’ van Bitcoin en crypto te maken

Aantal nieuwe Bitcoin adressen stijgt

Een opvallende stijging in het aantal dagelijks aangemaakte nieuwe Bitcoin-adressen, suggereert dat particuliere beleggers langzaamaan weer terugkeren naar de markt. Sinds november 2023 is het aantal dagelijks nieuwe adressen gedaald. In eerste instantie lijkt dit een negatief signaal aangezien dit wijst op minder nieuwe potentiële particuliere beleggers.

De trend lijkt echter te veranderen met het aantal nieuwe adressen dat de laatste weken stijgt. In een post van 8 augustus op het sociale mediaplatform X zei het marktinformatie platform IntoTheBlock dat recente gegevens over nieuwe Bitcoin-adressen zouden kunnen duiden op vernieuwde interesse van particuliere beleggers.

Eerder was in het bitcoin nieuws te lezen dat een bullrun afhankelijk is van onder andere het aantal particuliere beleggers. Op dat moment waren zij nog niet teruggekeerd in de markt.

Advertentie

Glassnode bevestigt trendommekeer BTC wallets

Volgens het crypto-analyseplatform Glassnode bereikte het aantal nieuwe adressen op 7 juni een dieptepunt voor 2024. Er waren ‘slechts’ 203.536 nieuwe adressen. Maar sinds het begin van augustus schommelt het aantal nieuwe Bitcoin-adressen tussen de 286.000 en 337.000.

Volgens IntoTheBlock suggereert deze verschuiving vernieuwde interesse onder particuliere beleggers. Een groter aantal particuliere beleggers leidt mogelijk tot een betere balans in de markt en creëert een sterkere basis voor de volgende groeifase.

Op 5 augustus leed de prijs van bitcoin verliezen die in dubbele cijfers opliepen. De prijs daalde zelfs naar een dieptepunt van $49.221. Inmiddels heeft de prijs al tekenen van herstel getoond en steeg op 8 augustus weer boven de $62.000.

Tijd om op te letten! Bitcoin kan verder crashen, dit is mijn target
Tijd om op te letten! Bitcoin kan verder crashen, dit is mijn target

‘’Death cross’’ creëert superrally.

Ondanks de ommekeer in het aantal nieuwe Bitcoin adressen, is niet iedereen overtuigd dat het al tijd is om te juichen. Benjamen Cowen, oprichter van ITC Crypto zei in een post op X van 8 augustus dat hij denkt dat de markt een death cross kan vormen. Een death cross treedt op wanneer het 50-daags eenvoudige voortschrijdend gemiddelde (SMA) van de marktprijs, onder het 200-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde valt.

Cowen is van mening dat de tijdspanne van de death cross afhankelijk is van het prijsniveau van $62.000. Wanneer de prijs dit niveau overstijgt en deze weet vast te houden, zal de death cross van korte duur zijn. Als de prijs dit niveau niet als steun vasthoudt zoals in 2019, dan zal er een langzame daling volgen.

Bitcoin- analist Timothy Peterson daarentegen stelde dat een death cross misschien niet zo negatief hoeft te zijn. Volgens Peterson staat Bitcoin aan de rand van een death cross. Sinds 2015 gebeurde dit slechts 8 keer eerder. Voorgaande keren steeg de prijs van Bitcoin vervolgens met 62% binnen 60 dagen

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie