Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Nóg een presidentskandidaat VS maakt bitcoin belofte

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nóg een presidentskandidaat VS maakt bitcoin belofte

Foto: Ringo Chiu/Shutterstock

Bitcoin heeft nu al een aantal jaar serieuze aandacht van veel overheden, maar er zijn maar een paar landen die de cryptocurrency gebruiken in hun officiële valutareserves. In de Verenigde Staten vinden nu de presidentsverkiezingen plaats, en dit keer heeft crypto écht een podium gekregen. Robert F. Kennedy Junior staat vol achter het concept van crypto, en heeft nog steeds grootse plannen.

Cryptoplatform PolyMarket onder vuur: FBI doet inval bij CEO
Cryptoplatform PolyMarket onder vuur: FBI doet inval bij CEO

RFK Jr. wil bitcoin als onderpand voor dollar

Een jaar geleden verkondigde RFK Jr. dat hij de Amerikaanse dollar wilde koppelen aan een mandje met ‘harde valuta’, waaronder bitcoin (BTC). In het huidige klimaat is dat op zijn zachtst gezegd een wild plan. De Amerikaanse overheid heeft een enorme staatsschuld, en die is nog steeds flink aan het groeien.

Toch had hij een vrij concreet plan voor het omzetten van de dollar in een harde valuta. Het mandje zou bestaan uit verschillende activa. Naast een klein deel in bitcoin noemt Kennedy ook goud, zilver en platina als kandidaten. De presidentskandidaat is zich wel bewust van de beperkingen, de dollar dekken met een onderpand gaat natuurlijk niet zomaar. Daarom wil hij heel klein beginnen, bijvoorbeeld door eerst alleen 1% van alle uitstaande kortlopende staatsobligaties te dekken met het onderpand.

Advertentie

Kennedy staat nog steeds achter bitcoin

Inmiddels zijn we een jaar verder en zijn de verkiezingen in volle gang. Afgelopen week vond de Bitcoin 2024-conferentie plaats in het Amerikaanse Nashville, Tennessee. RFK Jr. sprak hier volgens Reuters op vrijdag. Hij verklaarde dat hij een enorme voorstander is van Bitcoin, en dat hij zelfs het merendeel van zijn vermogen in de activa heeft gestopt.

Ook verklaarde hij dat hij als president een wet zou tekenen waarin staat dat het Ministerie van Financiën elke dag 550 BTC zou kopen, totdat het ministerie minimaal 4 miljoen BTC op de balans heeft staan. Dat zou een dominante positie vertegenwoordigen dat geen enkel ander land zou kunnen opbouwen.

Ook wil hij alle transacties tussen bitcoin en de dollar niet-belastbaar maken, en handelaren zouden deze transacties niet meer op hoeven te geven bij de Amerikaanse Belastingdienst. Een soort goudstandaard vindt hij belangrijk, omdat fiat-valuta zijn uitgevonden om oorlog te kunnen voeren. Met nieuw ‘hard geld’ is dat niet mogelijk, want ‘je kunt geen bitcoin printen’, aldus Kennedy.

📲 Het belangrijkste crypto nieuws in je broekzak? Volg ons Whatsapp kanaal en ontvang 3x per dag de meest actuele crypto-updates

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Nederlandse trader onthult: zo spot je memecoin parels vroegtijdig
Nederlandse handelaar onthult ‘zo vind ik memecoin parels vroegtijdig’
Bitcoin nadert snel $100.000, altcoins als ETH, XRP en ADA ontploffen
Deze cryptomunt stormt de top 50 binnen na stijging van 190%
Solana-ontwikkelaars ontwijken groot gevaar door pijlsnelle update
Dit had je verdiend als je sinds 2020 maandelijks €100 aan Solana kocht
Bitcoin houders opgelet: rentestijging bedreigt droom van €100.000
Bitcoin houders opgelet: rentestijging bedreigt droom van $100.000
Dogecoin maakt plaats voor andere memecoins, stijgingen enorm
Dogecoin maakt plaats voor andere memecoins, stijgingen enorm
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
AFM ziet gevaren bij losgebarsten bitcoin-markt voor Nederlanders
'Wat hij met crypto gedaan heeft, daarvoor is sorry niet genoeg'
‘Wat hij met crypto gedaan heeft, daar is sorry niet genoeg voor’
Minister van Financiën Heinen geeft toe: 'Ik heb zelf ook crypto'
Minister van Financiën Heinen geeft toe: ‘Ik heb zelf ook crypto’
Advertentie