Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Nee, MicroStrategy Heeft Geen Bitcoins Moeten Verkopen

Betrouwbare indicator toont bitcoin bodem, maar recessie ligt op de loer

Foto: viewimage / Shutterstock.com

Gisteren, toen de koers van bitcoin (BTC) terug zakte tot onder de $21.000, laaiden de geruchten op dat MicroStrategy een margin call zou hebben gekregen over een uitstaande lening van $205 miljoen. MicroStrategy ontkent dat dit het geval was en geeft nogmaals aan dat het bedrijf voorlopig nog niet in de problemen komt.

Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek

MicroStrategy houdt stand ondanks bitcoin crash

In maart van dit jaar sloot een dochteronderneming van MicroStrategy, MacroStrategy, een lening van $205 miljoen af om een nieuw lading aan bitcoins aan te schaffen. Het onderpand voor deze lening bedroeg iets meer dan $400 miljoen. Een groot deel van dit onderpand bestaat uit bitcoins en doordat de prijs van bitcoin zo enorm is gekelderd zou de margin requirement van de lening rond een bitcoin koers van $21.000 niet meer voldoende zijn.

Dat zou betekenen dat MicroStrategy op dat moment een margin call krijgt. Dat betekent feitelijk dat het bedrijf gedwongen zou worden om een deel van hun bitcoins te verkopen. Echter, er bestaat nog een optie voor het bedrijf om onder een dergelijke margin call uit te komen; het toevoegen van extra onderpand in de vorm van meer bitcoins.

Dat is precies wat MicroStrategy hoogstwaarschijnlijk dan ook heeft gedaan. Het bedrijf liet aan CNBC weten dat van een margin call geen sprake is geweest. Daarnaast heeft het bedrijf nog meer dan 110.000 bitcoins in het bezit die zij als onderpand voor deze, en andere, leningen beschikbaar kunnen stellen.

“MicroStrategy heeft geen ‘margin call’ ontvangen tegen onze Silvergate-lening, zelfs niet nu de bitcoin prijzen de laatste tijd schommelen. Wij kunnen altijd extra bitcoins inbrengen om de vereiste loan-to-value ratio te behouden … zelfs tegen de huidige prijzen houden wij meer dan voldoende extra bitcoins over om aan onze vereisten onder de leningsovereenkomst te voldoen”

BTC bodem van $3.500

Eerder gaf Michael Saylor aan dat MicroStrategy pas echt in de problemen komt als de prijs van bitcoin helemaal in elkaar stort tot $3.500. Op dat moment zullen zij wel degelijk genoodzaakt worden om een deel van hun bitcoin portfolio te verkopen. Zo ver is het gelukkig nog lang niet en tot die tijd lijkt het erop dat grote problemen bij MicroStrategy uitblijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie