Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

Mt. Gox Bitcoiners getroffen door hackpogingen, website offline

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mt. Gox Bitcoin schuldeisers getroffen door hackpogingen, website offline

Foto: Burdun Iliya/Shutterstock

Momenteel worden schuldeisers van de failliete Mt. Gox exchange terugbetaald. Mt. Gox was ooit de grootste cryptobeurs ter wereld, maar ging in 2014 failliet.

Na tien jaar wordt ongeveer $9 miljard aan bitcoin (BTC) verdeeld onder de schuldeisers. Er is veel angst in de markt dat deze bitcoins verkocht zullen worden.

Er lijkt echter eerst een ander probleem te zijn. Meerdere schuldeisers van Mt.Gox melden verdachte inlogpogingen op hun accounts.

Crypto beleggers zijn psychopaten, zegt bekende econoom
Crypto beleggers zijn psychopaten, zegt bekende econoom

Mt. Gox gebruikers melden massale loginpogingen

Op het Reddit-forum melden Mt. Gox schuldeisers dat zij problemen ondervinden. Ze melden dat onbekenden massaal proberen in te loggen op hun accounts. Zo schrijft een van de schuldeisers het volgende:

“Net 15 meldingen ontvangen van account inlogpogingen. Nu kan ik niet meer in mijn account. Wordt Mt.Gox aangevallen?”,  aldus gebruiker ‘ovkovk’ in een reddit post. Op Reddit zijn nog tientallen berichten te vinden over dergelijke problemen en massale inlogpogingen. 

Het lijkt hier te gaan om een zogenaamde ‘’brute-force attack’’, althans dat wordt gespeculeerd door Reddit-gebruikers. Een brute force aanval is een manier van hacken waarbij er constant wachtwoorden worden geprobeerd totdat de juiste wordt gevonden. Dit verklaart de meldingen die Mt. Gox krijgt betreffende de vele inlogpogingen. Het is niet bekend wie er achter deze pogingen zit.

Door de tweestapsverificatie die veel van de Mt. Gox gebruikers aan hun account hebben gekoppeld, lijken de meeste inlogpogingen onsuccesvol. Opvallend is dat de Mt. Gox website waarop mensen hun claims kunnen indienen momenteel uit de lucht is.

‘’Deze website is tijdelijk offline voor onderhoud. Bedankt voor uw geduld. Komt u alstublieft later terug.’’

Mt.Gox heeft zelf niet gereageerd, maar het lijkt er dus op dat na de meldingen over de vermeende hackpogingen de website offline is gehaald.

Advertisement

Mt. Gox begint bitcoin terugbetalingen

Mt. Gox was ooit de grootste bitcoinbeurs ter wereld, maar na meerdere hacks ging het platform in 2014 failliet. Sindsdien wachten oud-gebruikers op hun bitcoins. Deze week kwam in het bitcoin nieuws dat Mt. Gox is begonnen met de terugbetalingen.

Mt. Gox gaat de komende periode zo’n 141.686 BTC uitbetalen aan de schuldeisers, waarvan op dit moment al 36% is uitgedeeld. De huidige koers van bitcoin staat op het moment van schrijven op $63.798.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie