Foto: Lukas Gojda/Shutterstock
Het beursgenoteerde betaalbedrijf Block van Jack Dorsey, voormalig CEO van Twitter, werkt al een tijdje aan een eigen crypto wallet. In een nieuwe blogpost deelt het miljardenbedrijf dat het doel van de wallet is om de volgende 100 miljoen mensen te voorzien van een veilige manier om hun bitcoin (BTC) te beheren.
Bitcoin toegankelijker maken
Met de nieuwe wallet die het bedrijf momenteel bouwt, wil Block het een stuk eenvoudiger maken voor mensen om hun eigen bitcoin te beheren. Op dit moment is dat voor sommige mensen, zeker voor beginners, nog weleens een lastige opgave. Een foutje is snel gemaakt en helaas is de technologie op dat soort momenten onvergeeflijk.
De blockchain is immers niet terug te draaien en het komt vaak genoeg voor dat mensen tikfoutjes maken in wallet-adressen of bijvoorbeeld hun backup niet goed organiseren. Als er dat iets misgaat, dan is het goed mogelijk dat je al jouw bitcoin verliest.
Aan de andere kant zijn beursplatformen ook niet altijd veilig, zo bewees FTX het afgelopen jaar maar weer. Zelfs de grootste namen binnen de industrie kunnen in potentie omvallen, waardoor het hebben van een eigen wallet zeker geen overbodige luxe is.
Focus op crypto partners
Het opvallende aan de nieuwe wallet van Block is dat partners een belangrijk onderdeel van het ecosysteem vormen. “Door wereldwijde en lokale partnerships met exchanges en andere partners, voorzien we gebruikers van een soepele en transparante koop- en verkoopervaring”, zo valt er in de blogpost te lezen.
Het lijkt erop dat Block op deze manier tussen de handelshuizen en de consument wil zitten. De bovenstaande afbeelding uit de blogpost leert ons dat gebruikers de mogelijkheid krijgen om op transparante wijze te kiezen tussen verschillende aanbieders bij koop- en verkooptransacties.
Waarschijnlijk ziet Block ook kans om hier een verdienmodel aan te hangen, want waarom zou je anders bepaalde partners in de applicatie plaatsen. Aan de andere kant geven ze aan niet zomaar voor partners te kiezen. Het moet wel om kwalitatief hoogwaardige beursplatforms gaan, die transparant zijn over hun prijzen.