Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen

Foto: TZIDO SUN/Shutterstock

De mogelijkheid dat de Amerikaanse overheid een bitcoin (BTC) strategische reserve aanlegt, wordt als onwaarschijnlijk beschouwd door Ari Paul, Chief Information Officer bij BlockTower Capital. Hoewel het een extreem bullish effect zou kunnen hebben op de prijs van bitcoin, acht Paul de kans klein dat dit binnen de komende vier jaar zal gebeuren.

Bitcoin koers staat voor behoorlijke uitdaging om verder te stijgen
Bitcoin koers staat voor behoorlijke uitdaging om verder te stijgen

Bitcoin als strategische reserve

In een recente post op X liet Paul weten dat hij “10:1 zou inzetten tegen de mogelijkheid dat de VS bitcoin toevoegt als strategische reserve in de komende vier jaar.” Ondanks dat dit scenario volgens hem onwaarschijnlijk is, gaf Paul aan dat het wel mogelijk is dat voormalig president Donald Trump zou zeggen dat hij dit van plan is. Dit zou een positieve invloed kunnen hebben op de BTC prijs op middellange termijn.

Paul benadrukte dat zelfs als de volgende president verklaart dat ze niet van plan zijn om de huidige bitcoin voorraden van de overheid te verkopen, dit nog niet betekent dat er daadwerkelijk een strategische reserve wordt aangelegd. Hij vroeg zich af wat precies als een officiële verklaring telt: “Een terloopse opmerking van Trump? Een uitvoeringsbevel?”

Advertisement

Geruchten over Trump en BTC

De opmerkingen van Paul kwamen na speculaties op sociale media dat Trump, als hij de verkiezingen van 2024 wint, zou aankondigen dat hij van plan is bitcoin aan te wijzen als strategische reserve. Deze geruchten werden verder aangewakkerd door een post van Simon Dixon, oprichter van BnkToTheFuture, die beweerde dat Trump tijdens de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville deze maand een dergelijke aankondiging zou doen.

Dennis Porter, CEO en medeoprichter van de Satoshi Act Fund, verklaarde op dezelfde dag dat het onvermijdelijk is dat de VS uiteindelijk een bitcoin strategische reserve zal implementeren. Michael Goldstein, president van het Satoshi Nakamoto Institute, voegde daaraan toe: “Iedereen zou een bitcoin strategische reserve moeten hebben. Jij, je familie, je bedrijf, je stad, je staat, je land. Iedereen.”

Wat is een strategische reserve?

Een strategische reserve is een voorraad hulpbronnen die door overheden wordt aangehouden voor noodsituaties of onverwachte gebeurtenissen. Een bekend voorbeeld is de Amerikaanse strategische petroleumreserve, de grootste noodvoorraad van ruwe olie ter wereld, bedoeld om de effecten van mogelijke verstoringen in de olieleveringen te verminderen.

Hoewel de speculaties over een Amerikaanse bitcoin strategische reserve blijven circuleren, blijft de realiteit dat de implementatie van een dergelijke reserve nog ver weg lijkt. Echter, met de toenemende geopolitieke instabiliteit en inflatiedruk, blijft bitcoin een aantrekkelijk alternatief voor veel investeerders, die het zien als een mogelijke wereldwijde reserve-activa in de toekomst.

Ondanks de aanhoudende speculaties en de bullish verwachtingen van sommige analisten en investeerders, lijkt de kans klein dat de Verenigde Staten in de nabije toekomst een bitcoin strategische reserve zullen aanleggen. Desalniettemin blijft de interesse in bitcoin groeien, mede dankzij de huidige economische onzekerheden en de zoektocht naar stabiele alternatieve investeringen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie