Foto: eamesBot/Shutterstock
Bitcoin prijsvoorspellingen worden al sinds het begin van bitcoin (BTC) gedeeld, en ze gaan er bij investeerders als warme broodjes in. Niet gek natuurlijk. Iedereen wil weten wat de toekomst in petto heeft, zeker mensen met bitcoin in hun portfolio. Mike Novogratz, de bekende miljardair en CEO van crypto-bedrijf Galaxy Digital, liet onlangs weten dat zijn BTC prijsvoorspelling voor 2022 waarschijnlijk (in de positieve zin) verkeerd is.
Bitcoin koers kan 2022 hoger afsluiten
In een earnings call voor het laatste kwartaal van vorig jaar stelt Novogratz dat hij eerder voorspelde dat de cryptocurrency in 2022 een “rangy” jaar zal hebben. Met andere woorden, hij verwachtte dat de bitcoin koers in de prijszone tussen $30.000 en $50.000 zou blijven handelen. Maar daar komt hij nu op terug:
“Maar gezien de adoptiecyclus die ik zie en gezien de manier waarop markten handelen en hoe ik nieuwe mensen zie die willen binnentreden, de innovatie die we zien in Web3 en in de metaverse ruimte, ben ik constructiever geworden dan ik was in het begin van het jaar. […] En dus zou het me niet verbazen als ik crypto tegen het einde van het jaar aanzienlijk hoger zie handelen.”
‘Invasie Rusland stimuleert crypto adoptie’
Een andere reden voor Novogratz’ positieve verwachtingen voor 2022 is de oorlog in Oekraïne. Dat klinkt wellicht gek, echter doelt de miljardair op het feit dat mensen door deze oorlog een duidelijk beeld hebben gekregen van de voordelen van crypto. Hij doelt hiermee vooral op de opgelegde sancties:
“Een deel van het verhaal, is zoals ik al zei toen Europa en de VS tegen Rusland zeiden dat die reserves niet meer van hun zijn. Voor het eerst in mijn beleggerscarrière zeiden mensen: ‘Wacht eens even. Als dat daar zou kunnen gebeuren, hoe zit het dan met dat China en zijn 1,4 biljoen dollar aan staatsobligaties?”
Daarnaast veroorzaakt de oorlog “enorm veel inflatoire druk” met als gevolg “enorm veel risk, risk-off gedrag en angst.” Dit zou ook de adoptie van cryptocurrencies als bitcoin kunnen versterken, aldus Novogratz.