Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

MicroStrategy’s Saylor verrast met ‘Bitcoin-volkslied’ op social media

MicroStrategy zet in op verdere Bitcoin-aankopen met miljarden

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
‘Meest volatiele ETF ooit’ in aantocht met MicroStrategy & Bitcoin

Foto: Billion Photos/Shutterstock

Een van de bekendste boegbeelden van de crypto community is Michael Saylor. Zijn bedrijf, Microstrategy, staat zelfs stijf bovenaan als het aankomt op bedrijven met bitcoin (BTC) in bezit. En hoewel Saylor zich meestal serieus uit laat over de grootste cryptomunt, deelde hij nu via zijn X-account een muzieknummer dat speciaal is opgedragen aan zijn favoriete cryptocurrency.

Bitcoin koers enorm bullish, mega uitbraak naar $102.000 loert
Bitcoin koers enorm bullish, mega uitbraak naar $102.000 loert

Het bitcoin volkslied

Via het sociale media platform X deelt Saylor op zijn account een animatiefilmpje, waarin hij een muzieknummer ten gehore brengt over bitcoin op de melodie van Fly me to the moon van Frank Sinatra.

In het nummer deelt hij uitgebreid zijn voorkeur voor de munt en dat hij er steeds meer van wil verzamelen. Verkopen daar denkt Saylor niet aan, men zou volgens hem vooral moeten “hodlen”. Een crypto term die inhoudt dat men moet investeren en dit vervolgens langdurig moet vasthouden.

Bitcoin vasthouden doet Saylor al jaren, zowel met zijn bedrijf als met zijn privé bezittingen. Hij gelooft namelijk ook volledig in het gedachtegang achter bitcoin. Belangrijke aspecten hiervan zijn de schaarste van de munt en transparantie van transacties. Daarnaast zou het volgens hem een ideale manier zijn om de huidige inflatie in de wereld tegen te gaan.

Advertentie

Microstrategy bezit al 252.220 BTC

Het bedrijf van Michael Saylor koopt al jaren flinke hoeveelheden bitcoins in. Inmiddels bezit het bedrijf 252.220 BTC, dat vele malen meer is dan welk ander bedrijf dan ook.

Recentelijk werd bekend dat het bedrijf de agressieve aankoopstrategie voort wil zetten in de komende tijd. Om dit te bewerkstelligen hebben ze voor ongeveer 1 miljard dollar aan converteerbare senior notes afgerond, die over 4 jaar zullen aflopen. Met de opbrengsten zal het bedrijf in de toekomst weer meer bitcoins gaan inkopen. De converteerbare senior notes zijn een mogelijkheid voor schuldeisers om hun uitgeleende geld om te zetten in aandelen. Hiermee dalen de schulden van Microstrategy en versterkt het dus haar positie.

Daarnaast is het bedrijf van plan om een schuld van 500 miljoen dollar aan secured senior notes af te lossen. Op deze manier komt het onderpand van deze notes vrij, dat onder andere bestaat uit zo’n 69.080 bitcoins. Een hoeveelheid die vandaag de dag een waarde vertegenwoordigd van ruim 4,5 miljard dollar.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Advertentie