Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

MicroStrategy haalt Microsoft in qua rendement – BTC gok loont

Michael Saylors BTC zet betaalt zich dubbel en dwars terug

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin laat aandelen softwarebedrijf met 1500% exploderen

Foto: MicroStrategy aandelenprijs op Google

Bitcoin (BTC) is een activa die steeds meer door traditionele bedrijven wordt opgenomen in de reserve. MicroStrategy neemt op dat gebied het absolute voortouw, door al enkele jaren miljoenen te investeren in de crypto.

Sinds de start van het bedrijf heeft het tech-gigant Microsoft ingehaald op basis van rendement. Vooral de laatste vier jaar, sinds MicroStrategy investeert in BTC, waren het meest lucratief.

Bitcoin op belangrijk kruispunt: Experts leggen uit waarom
Bitcoin op belangrijk kruispunt: Experts leggen uit waarom

MicroStrategy stoot Microsoft van de troon met 1500% stijging

MicroStrategy is een business intelligence- en analyseplatform dat softwareoplossingen biedt voor data, rapportage en dashboarding. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Michael Saylor, de huidige CEO van het bedrijf.

De onderneming omarmt sinds enkele jaren een bitcoin-strategie. In een periode van 25 jaar, sinds 1999, is MicroStrategy al 1.500 procent gestegen. De stijging van 7 procent die zij op 25 oktober genoten zorgde voor een all time high, blijkt uit het bitcoin-nieuws. De aandelenprijs bereikte zo $236 per aandeel, een koers die MicroStrategy nog nooit eerder had gezien. De stijging van de bitcoin-prijs heeft hier enorm aan meegeholpen. Het aandeel kende zo al enkele groene weken op rij. Op het moment van schrijven is deze piek zelfs gestegen naar $243 per aandeel.

De groei van 1500 procent is maar tientallen procenten meer vergeleken met de stijging die Microsoft in diezelfde periode doormaakte. Het softwarebedrijf volgde met een stevige 1.460 procent.

Advertisement

Bitcoin-strategie resulteert in grote winst voor MicroStrategy

De zet om zich volledig over te geven aan bitcoin heeft op zijn zachts gezegd goed uitgepakt voor MicroStrategy. Door in augustus 2020 te starten met het aankopen van bitcoin heeft het bedrijf het beter gedaan dan elk bedrijf in de S&P 500.

De 500 grootste bedrijven van de Verenigde Staten konden niet op tegen MicroStrategy. Toch lag Microsoft eerder in deze race nog aan kop. Sinds de laatste bitcoin-opmars heeft MicroStrategy het bedrijf van oprichter Steve Jobs van de troon gestoten. De onderneming onder leiding van Michael Saylor is nu de grootste zakelijke bitcoin-houder ter wereld. De winst die MicroStrategy boekte kan dan ook grotendeels worden toegeschreven aan de BTC-strategie.

Sinds de laatste aankopen in september heeft het bedrijf op 252.220 BTC in bezit. Deze tonnen aan bitcoin vertegenwoordigen een waarde van bijna $17 miljard. Omgerekend is dat ongeveer €15,70 miljard. Om in beeld te brengen hoe veel dit is: het totaal dat het bedrijf beheert is meer dan 1 procent van alle BTC die ooit gemined zullen worden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: 'oppassen'
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: ‘oppassen’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: 'oppassen'
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: ‘oppassen’
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Bitcoin nog nooit zo sterk, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws
Bitcoin-miner MARA voorspelt mogelijke AI-bubbel: ‘Geschiedenis herhaalt zich’
Advertentie