Tijmen Klemann Tijmen Klemann
2 min. leestijd

Mastercard stimuleert crypto-industrie met baanbrekend startup-programma

Betalen met crypto kan nu met een nieuwe betaalkaart van Mastercard

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mastercard en MetaMask testen “allereerste blockchain betaalpas”

Foto: hodim/Shutterstock

Recentelijk heeft Mastercard aangekondigd dat vijf innovatieve startupbedrijven zich bij het zogenaamde ‘Start Path blockchain and digital assets program’ hebben aangesloten. Op deze manier hoopt Mastercard het verkennen en opschalen van toekomstige fintech-oplossingen te stimuleren. Startup bedrijven die zich hiermee bezighouden krijgen zo de kans om hun technologieën verder te ontwikkelen en te implementeren.

De nieuwe deelnemers van het programma vertegenwoordigen een breed scala aan blockchain-gerelateerde toepassingen. Denk aan gedecentraliseerde infrastructuren tot crypto betaalkaarten en duurzame data platforms. Mastercard vertelt dat deze fase van het programma hoofdzakelijk gericht is op het aanpakken van specifieke problemen door het toepassen van diverse valutaformaten, zoals stablecoins, gereguleerd geld en CBDC’s. Het doel is om met behulp van experts en fintechs innovatieve oplossingen te vinden voor uitdagingen in de echte wereld.

Het selectieproces voor het Start Path programma is streng, waarbij alleen startups met veel potentie op het gebied van blockchain, web3 en crypto worden gekozen. Deze bedrijven krijgen toegang tot onder andere op maat gemaakte trainingen, samenwerkingsmogelijkheden en kunnen gebruik maken van Mastercard’s uitgebreide netwerk en kanalen gedurende het programma.

Grootste bitcoin evenement strijkt wederom neer in Amsterdam in oktober
Grootste bitcoin evenement strijkt wederom neer in Amsterdam in oktober

Meer dan 400 cryptostartups geholpen

Sinds de oprichting van het Start Path programma in 2014 heeft Mastercard wereldwijd al meer dan 400 startups geholpen. Hierdoor heeft Mastercard een sterke positie verworven in de wereld van crypto

De vijf geselecteerde startups zijn Kulipa, Parafin, peaq, Triangle en Venly. Deze bedrijven brengen een breed scala aan blockchain-gerelateerde toepassingen met zich mee, van gedecentraliseerde infrastructuren en duurzame dataplatformen tot crypto betaalkaarten.Volgens Mastercard is het programma ontworpen om samen te werken met industrie-experts en fintechbedrijven om innovatieve oplossingen te vinden voor reële problemen.

Advertentie

Innovatie door samen te werken

Mastercard blijft innoveren door samen te werken met bedrijven zoals het Israëlische fintech bedrijf Kima. Samen hebben ze een “DeFi credit card” ontwikkeld, die gedecentraliseerde financiële protocollen combineert met traditionele kredietmogelijkheden. Dit biedt een nieuwe manier om krediet te gebruiken.

Op 8 mei kondigde Mastercard een samenwerking aan met grote Amerikaanse banken, waaronder Citigroup, Visa en JP Morgan. Deze alliantie test nieuwe technologieën voor banktransacties met behulp van tokenisatie, wat de efficiëntie en veiligheid kan verbeteren.

Daarnaast introduceerden Mastercard en 1inch in april een debetkaart met cryptocurrency-naar-fiat functionaliteit. Deze kaart maakt het voor cryptocurrency gebruikers eenvoudiger om geld op te nemen en betalingen te doen op plaatsen waar gewone debetkaarten worden geaccepteerd. Dit maakt digitale valuta toegankelijker in het dagelijks leven.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Bitcoin op scherp: inflatiemeter kan vandaag bullmarkt maken of breken
Advertentie