Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Marktkenners zien bitcoin explosie naar $2,9 miljoen, delen scenario

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Radar: Memecoin stijgt +400% terwijl bitcoin op blok stuit

Foto: Summit Art Creations/Shutterstock

De vermogensbeheerder VanEck heeft sinds dinsdag twee crypto exchange traded funds (ETF’s) in de running: het bitcoin (BTC) fonds dat in januari werd gelanceerd, en een ethereum (ETH) fonds dat sinds afgelopen dinsdag beschikbaar is.In een recent rapport schetste VanEck een aantal toekomstscenario’s voor de crypto markt, en bitcoin in het bijzonder. Hieruit blijkt dat de vermogensbeheerder zeer optimistisch is over de perspectieven van de digitale munt.

Bitcoin-ETF’s ervaren nu al zeven dagen op rij zware uitstroom
Bitcoin-ETF's ervaren nu al zeven dagen op rij zware uitstroom

3 scenario’s voor BTC koers

In een basisscenario verwacht VanEck dat BTC een waarde van $2,9 miljoen kan bereiken tegen 2050. Mocht de voorspelling uitkomen zou dit een stijging betekenen van meer dan 4.200% ten opzichte van de huidige waarde van ongeveer $67.400.

In het meest bullish scenario verwacht de vermogensbeheerder dat bitcoin $52,4 miljoen waard kan zijn in 26 jaar tijd. Dit zou een gigantische groei betekenen van meer dan 77.000%. VanEck voorspelt in hun basisscenario dat bitcoin $2,9 miljoen per munt kan bereiken door een belangrijke internationale ruilmiddel te worden en uiteindelijk een van ’s werelds reserve valuta’s te worden.

In zo’n toekomst zou de totale marktkapitalisatie enorm groeien. De vermogensbeheerder voorziet in zijn rapport een totale marktkapitalisatie van bitcoin van $61 biljoen, afhankelijk van het scenario. Ook kunnen Layer-2 (L2) oplossen,  zoals het Lightning Network, aanzienlijke adoptie meemaken, met een mogelijk voorspelde waarde van $7,6 biljoen.

In de meest bearish situatie voorziet VanEck alsnog een waardestijging van BTC, hoewel een stuk lager dan eerdere scenario’s. De vermogensbeheerder voorziet een minimumprijs van $130.000, wat ongeveer verdubbeling zou betekenen ten opzichte van de huidige koers in 26 jaar tijd.

Advertisement

Bitcoin als internationaal ruilmiddel

VanEck baseert zijn optimisme op het idee dat de digitale munt als internationaal ruilmiddel gebruikt zal worden. De vermogensbeheerder ziet een toekomst waarin 10% van de wereldwijde handel en 5% van de Amerikaanse binnenlandse handel met BTC wordt afgehandeld. Ook verwacht de vermogensbeheerder dat centrale banken steeds meer overstag gaan in de adoptie van de crypto. Zo zouden ze tegen 2050 2,5% van hun bezit in bitcoin kunnen houden. De vermogensbeheerder geeft aan dat er een aantal uitdagingen zijn die invloed kunnen hebben op de prijs van BTC. Zo is er een toenemende energiebehoefte als het netwerk groeit dat afkomstig is van mining. 

Uiteindelijk zullen ook de inkomsten uit mining moeten veranderen, aangezien de halvings tegen 2050 ervoor zorgen dat miners 0,00488 BTC per blok ontvangen. Afhankelijk van de waarde per munt zullen de inkomsten waarschijnlijk steeds meer afhankelijk worden van transactiekosten.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie