Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg

De gokker zal tot de dag van vandaag wel erg balen

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg

Foto: Dutchmen Photography/Shutterstock

Tegenwoordig zijn weddenschappen niet meer weg te denken. Voetbalwedstrijden, basketbalwedstrijden of andere sporten waar je op van alles kunt gokken. De beroemde rapper Drake verloor zo $500.000 in bitcoin door een weddenschap. Hij wedde erop dat Dallas Mavericks, een NBA basketbal team, kampioen zou worden. Helaas voor hem verloren de Mavericks en verdampte zijn inzet.

Maar het kan nog vele malen gekker, evenals groter. Een fervente gokker genaamd ‘Fuck it’ verloor maar liefst 7.000 BTC met één worp, op het oud amateuristisch gokprogramma Just-Dice. Kijkend naar de waarde van vandaag, zou dit wel een héle dure gok geweest zijn. 

Bitcoin toont veerkracht, maar consumentenvertrouwen krijgt flinke klap
Bitcoin toont veerkracht, maar consumentenvertrouwen krijgt flinke klap

Het online crypto-gokplatform

Om het verhaal te begrijpen moeten we eerst het spel uitleggen waar de gokker zijn bet plaatste. Just-Dice was een online crypto-gokplatform dat in 2013 werd opgericht. Het bood gebruikers de mogelijkheid om met bitcoin (BTC) te gokken op een eenvoudig dobbelspel. Een super makkelijk spel zou je zeggen, maar dat bleek het niet te zijn.

Gebruikers konden hun bitcoin inzetten, waarbij ze moesten voorspellen of de uitkomst van een worp van een dobbelsteen hoger of lager zou zijn dan een bepaalde waarde. Het platform was erg populair onder de vroege bitcoin-gemeenschap. 

Just-Dice stond bekend om de mogelijkheid om enorme bedragen in te zetten. Sommige gokkers konden daarom enorme hoeveelheden bitcoins inzetten op een enkel dobbelspel. Maar het was natuurlijk ook een gigantisch risico om al je bitcoins te verliezen in een gok.

Advertentie

Inzet van zevenduizend bitcoins

De gokker, die ook wel bekendstond als ‘Mechs’, plaatste een bet van iets meer dan 7.000 BTC. De kans om te verliezen was 3,8%, maar Fortuna was hem niet goedgezind. Als reactie hierop schreef hij simpelweg ‘ouch’, zoals ook te zien is op deze foto:

Bron: Reddit

Het resultaat had hij liever niet willen zien. Hij verloor namelijk met slechts één worp, 7.000 BTC.  Of dat zijn complete voorraad was is niet bekend, maar verschillende X-gebruikers reageerden op de bet met: 

“Deze man leeft nu waarschijnlijk nog steeds, maar van binnen is hij dood.”

Een andere gebruiker wees op het feit dat dit weleens de grootste bitcoin-bet ooit kon zijn in de geschiedenis van bitcoin. 

€424 miljoen verdwenen

Uiteindelijk werd het platform in 2014 gesloten door de oprichter, bekend onder de naam ‘Dooglus’. Dit kwam vooral door toenemende regelgevingen en veranderde marktomstandigheden rondom bitcoin en online gokken. 

Just-Dice blijft een iconisch onderdeel van de vroege geschiedenis van bitcoin. Het is inmiddels 11 jaar geleden dat deze gokker zijn 7.000 BTC verloor. Op de dag van vandaag zijn de bitcoins €424 miljoen waard. Deze gokker zal zich waarschijnlijk nog steeds afvragen of het wel zo verstandig was geweest om die gok destijds te nemen.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Marktupdate: bitcoin crasht na nieuws over Iraanse aanval op Israël
Advertentie