Iedereen die in de loop van 2020 voor het eerst in crypto is gestapt, is behoorlijk verwend. De bitcoin (BTC) koers brak zijn toenmalige all-time high (ATH) bij $20.000 waarna record na record verbroken werd. De afgelopen dagen is het echter saai op de markt. Is dit de stilte voor een nieuwe storm?
De bekende analist Lark Davis waarschuwt zijn 360 duizend volgers op Twitter dat er mogelijk aan het einde van de week vuurwerk kan komen. Op de dagelijkse grafiek vormt bitcoin namelijk een symmetrische driehoek, een consolidatiepatroon. Dit patroon is te herkennen doordat de koers steeds lagere highs maar hogere lows vormt. Dit toont aan dat er een zekere vorm van evenwicht op de markt bestaat, iets wat nooit lang standhoudt.
#bitcoin forming up a tasty little triangle on the daily. Expect volatility by week’s end. pic.twitter.com/Pw1rtDztbm
— Lark Davis (@TheCryptoLark) June 1, 2021
Maar welke kant zal deze volatiliteit uitslaan? Dat weer natuurlijk niemand. Een van Larks volgers merkt echter op dat dit patroon “normaal gesproken een continuatie patroon is in een algemene neerwaartse trend.” Hierop antwoordt Lark bevestigend. Een garantie dat de uitbraak ook daadwerkelijk naar beneden zal plaatsvinden is dit uiteraard niet.
Een ander interessant gegeven in de huidige situatie is bitcoin prijs ten opzichte van het stock-to-flow (S2F) model. De koers is namelijk aangekomen bij de onderzijde van de S2F bands, aldus de Nederlandse analist PlanB. Hij vraagt zich af “gaat het S2F model breken? Of zal dit toch een perfect koopsignaal worden?”
2nd bounce off the lower band of S2F model. Will S2F break? Or will this turn out to be an excellent buy signal? I know multiple hedge funds that actually trade this BTC-S2F “cointegration” (despite that we can’t formally use cointegration tests because S2F ratio isn’t random). https://t.co/lnnN6H7OL6 pic.twitter.com/qC3ULXlSlI
— PlanB (@100trillionUSD) June 1, 2021
De laatste keer dat de koers de onderzijde van deze band aantikte was tijdens de crash in maart 2020. Die crash werd destijds veroorzaakt door de grote paniek na de uitbraak van het coronavirus. Mocht bitcoin weer een gelijke stuiter maken dan zouden we dichtbij of zelfs boven de $100.000 uitkomen.