Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com
Mt. Gox was de allereerste bitcoin (BTC) exchange die al sinds 2010 op de markt was. Binnen drie jaar was het de grootste bitcoin exchange ter wereld en verhandelde het op een gegeven moment bijna 70% van alle bitcoin transacties wereldwijd. In 2014 ging de crypto exchange echter failliet na een enorme hack. Maar liefst 850.000 BTC werd destijds gestolen, dat tegen de huidige bitcoin koers meer dan 14 miljard dollar waard zouden zijn.
Gedupeerden wachten al jaren op een teruggave van een deel van hun bitcoins. 141.686 BTC was namelijk teruggevonden, maar deze zijn nog niet verdeeld onder de slachtoffers.
Bitcoin teruggave uitgesteld
Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat begin 2023 de verwachting was voor de verdeling van de 141.686 BTC. De registratiedeadline lag in eerste instantie namelijk op 10 januari. Hierin moeten klanten naast hun identiteit ook een betalingsmethode selecteren.
Gisteren werd echter bekend dat de deadline voor de terugbetalingssectie verplaatst is. Schuldeisers hebben nu tot 10 maart te tijd om zich te registreren voor de bitcoin uitbetaling. De reden voor de wijziging is naar verluidt de vooruitgang van rehabilitatieschuldeisers. De rehabilitatie-trustee zal na deze datum beginnen met het bevestigen van de inhoud van de selectie en registratie om de terugbetaling zo snel mogelijk na 10 maart plaats te laten vinden.
Alle klanten die het proces om hun BTC terug te krijgen al hadden voltooid hoven dit niet opnieuw te gaan doen. Ook hoeven deze klanten geen wijzigingen aan te brengen aan de eerder voltooide registratie
BTC daling aanstaande?
Enkele maanden geleden was er veel paniek op Twitter over de distributie van deze bitcoins onder alle slachtoffers van Mt. Gox. Echter is het belangrijk om te vermelden dat niet alle coins in één keer verdeeld worden, maar in delen. Het hele proces zal naar alle waarschijnlijkheid enkele maanden duren. Ook zullen niet alle klanten ervoor kiezen om hun BTC te gaan verkopen, hoewel de klanten wel een enorm hoog rendement kunnen behalen als ze hiervoor zouden kiezen. In 2014 was de koning der cryptocurrencies namelijk ongeveer $500 waard.