Foto: Bumble Dee/Shutterstock
De crypto-berenmarkt raast door, maar de ontwikkelingen van de industrie zelf staat totaal niet stil. Dat geeft aan dat het bedrijfsleven nog steeds wel brood ziet in de industrie, ondanks dat het niet bepaald aantrekkelijk lijkt om in tokens te investeren. JPMorgan ziet het echter nog somberder in. De Amerikaanse investeringsbank ziet namelijk momenteel erg weinig vraag naar cryptocurrencies als betalingsmiddel.
“Geen vraag naar cryptocurrencies”
Dat schrijft Bloomberg, die met Takis Georgakopoulos, hoofd van de betalingstak van JPMorgan, sprak. Georgakaopoulos benadrukt dat de vraag voor specifieke crypto voor betalingen is opgedroogd. Zes maanden geleden was er nog veel vraag naar crypto als betaalmiddel volgens de bankier. Of de crash van de markt hiervoor de oorzaak is, is onduidelijk. De markt is inmiddels al gekrompen van bijna $3 biljoen dollar naar ongeveer $1 biljoen.
Particulieren kunnen met cryptomunten waarde versturen alsof het een e-mail is, maar in de bankenwereld ligt dat iets ingewikkelder. In de bankenwereld zijn er namelijk ontelbaar veel regels waar een bank aan moet voldoen omtrent bijvoorbeeld veiligheid, strenge identificatie en meewerkingsplicht met wetshandhavers als er spraken is van criminaliteit.
Als retail investeerder kun je gemakkelijk met een account of een exchange geld verplaatsen, maar voor banken is dat (nog) niet altijd haalbaar. De topman zegt wel dat klanten die crypto willen gebruiken voor betalingen bij JPMorgan terecht kunnen.
Crypto groeit nog in gaming
Toch zijn er volgens de bankier nog sectoren waar crypto-activa wel in groeien, zoals in de gamingindustrie. Zowel voor de reguliere gamingindustrie als voor gaming in de metaverse, ziet Georgakopoulos kansen.
Sommige bedrijven werken aan de integratie van crypto-activa in games zelf, zodat je letterlijk geld kunt verdienen met spelen.
Eerder deze week had JP Morgan CEO Jamie Dimon al kritiek op de crypto-industrie. Hij vindt bitcoin (BTC) decentrale Ponzifraude. Ook ziet de bank problemen voor ethereum (ETH) nu de ‘merge’ is geweest.