Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

‘Japanse MicroStrategy’ vergroot bitcoin-voorraad, aandeel ontploft

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Japanse MicroStrategy' vergroot bitcoin-voorraad, aandeel ontploft

Foto: Bordovski Yauheni/Shutterstock

Eerder deze week schreven we al over de ‘Japanse MicroStrategy’, een groot beursgenoteerd bedrijf in Japan met de naam Metaplanet Inc. Dit bedrijf probeert de Bitcoin (BTC) strategie van de Amerikaanse MicroStrategy na te bootsen. Gisteren kondigde het bedrijf aan dat het opnieuw voor $1.2 miljoen aan bitcoin heeft bijgekocht.

Het Japanse investeringsbedrijf is gevestigd in de hoofdstad Tokio en is genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. Na de bekendmaking steeg de aandelenkoers van Metaplanet Inc. dinsdagochtend met bijna 26%. Deze strategische zet komt te midden van aanhoudende economische onzekerheid rondom de devaluerende munteenheid, de Japanse Yen. Na de aankoop heeft Metaplanet Inc nu 117 BTC onder beheer.

Bitcoin in gevaar? Koers kan juist 20% dalen door komende renteverlaging
Bitcoin in gevaar? Koers kan juist 20% dalen door komende renteverlaging

Vernieuwde BTC-beleggingsstrategie

Afgelopen maand kondigde Metaplanet aan dat de raad van bestuur van het bedrijf had ingestemd met de aankoop van bitcoins ter waarde van 1 miljard yen (6,26 miljoen dollar). Deze aankoop werd gefinancierd met kapitaal dat was verkregen via een recente obligatie-uitgifte. Uit gegevens van Bitcointreasuries.net blijkt dat Metaplanet eerder dit jaar al bitcoins heeft gekocht op 23 april, 10 mei, 11 juni, 1 juli en 8 juli.

Niet alleen de zwakker wordende yen heeft Metaplanet Inc ertoe aangezet om vol in bitcoin te stappen. Ook de snel groeiende staatsschuld van Japan heeft een rol gespeeld in de overweging om bitcoin te adopteren. Sinds januari 2021 is de Japanse yen met bijna 54% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar, terwijl de bitcoin koers in de afgelopen 12 maanden meer dan 145% is gestegen ten opzichte van de yen. Metaplanet heeft hierom tot nog toe een verstandige beslissing genomen met haar vernieuwde investeringsstrategie.

Advertisement

MicroStrategy vs. Metaplanet

Sinds 2020 heeft MicroStrategy veel aandacht gekregen door de visie van Michael Saylor, de mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van het bedrijf. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een aanzienlijke hoeveelheid bitcoins ingeslagen. Tot op heden bezit het bedrijf 226.331 bitcoins met een huidige waarde van meer dan $15 miljard. Hiermee is de Amerikaanse softwareleverancier veruit de grootste beursgenoteerde bitcoin-houder ter wereld. Sterker nog, het is een van de grootste bitcoin-houders ter wereld.

In vergelijking met MicroStrategy vallen de BTC-aankopen van Metaplanet volledig in het niet. Een bedrijf moet echter uitzonderlijke inspanningen leveren om, relatief gezien, indruk te maken naast MicroStrategy als het om bitcoin gaat.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie