Foto: Alexandru Nika/Shutterstock
Het Japanse Metaplanet volgt de strategie van het beroemde MicroStrategy op de voet. Het bedrijf heeft onlangs meer dan 20,2 bitcoin (BTC) gekocht, ter waarde van ongeveer $1,2 miljoen.
Het bedrijf plaatste een verklaring over de aankoop op hun website en op hun X-account kort na de sluiting van de transactie. De aankopen maken deel uit van een bredere strategie om binnenkort $6 miljoen aan BTC aan de bedrijfskas toe te voegen.
Voor de aankopen bezat het bedrijf al $9 miljoen aan bitcoin. Het huidige bezit van de digitale munt is daardoor gestegen naar $10,2 miljoen, wat uitkomt op 161,3 aan BTC, en zal uiteindelijk toenemen tot $15 miljoen.
Bitcoin strategie blijkt voorlopig een succes
Vorige week konden we al de aanzienlijke impact op de beurs ervaren met de nieuwe strategie. Na de bitcoin aankondiging steeg de aandelenkoers van Metaplanet met 11,5% naar 96 yen. De aandelen stegen na de huidige aandelen aanzienlijk minder, met 1%.
De focus van Metaplanet op bitcoin is ontstaan door veranderingen in het investeringsklimaat als gevolg van de Covid pandemie. Met de nieuwe aankopen beoogt het bedrijf zich te beschermen tegen inflatie en de economische onzekerheden in Japan.
Strategie MicroStrategy leidt tot nieuwe ETF aanvragen
MicroStrategy is het bedrijf met de grootste bitcoinvoorraad en stond laatst opnieuw in de schijnwerpers in het Bitcoin nieuws. Twee nieuwe exchange traded funds (ETF’s) willen namelijk profiteren van de volatiliteit van MicroStrategy aandelen.
De financiële dienstverlener T-Rex Group heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aanvragen ingediend voor twee MicroStrategy ETF’s. Het gaat om een long-ETF en een short-ETF, beide met een hefboomwerking van 2x.
Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas verwacht dat de volatiliteit van deze fondsen extreem zal zijn, met een geschatte schommeling van 20 keer die van de S&P 500-index.
In Europa bestaat een vergelijkbaar fonds, momenteel de meest volatiele ETF ter wereld, met dagelijkse koersveranderingen tot wel 70%. MicroStrategy aandelen zelf zijn ook zeer volatiel; van februari tot maart stegen ze met 300%, om daarna met 24% te dalen.